Tiilikaton pinta suojattava painepesun jälkeen

Talo
Talven jälkeen monen talon katto näyttää olevan huollon tarpeessa. Pesupuuhaan ryhdyttäessä kannattaa selvittää, mikä pesutapa sopii katolle parhaiten eikä vaurioita katon pintamateriaalia.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
3.4.2023

Painepesu on tehokas puhdistusmenetelmä. Samalla se kuitenkin poistaa tiilen pinnoitteen ja sideaineen, minkä seurauksena pinta haurastuu. Sama koskee muitakin mekaanisia puhdistuskeinoja, esimerkiksi teräsharjalla harjaamista.

Mekaaninen puhdistus voi haurastuttaa tiilikaton pintaa

Mikäli mekaanisesti puhdistettua pintaa ei suojata, on katto sään ja kasvustojen armoilla. Haurastunut pinta on suotuisa kasvualusta mikrobeille, jotka pääsevät syvemmälle tiilen sisään.

– Kivi ei ole niin kovaa kuin miltä se näyttää. Monet luulevat, että tiilikatto kestää suurin piirtein minkälaista käsittelyä tahansa. Katolle saadaan huomattavasti lisää ikää kun sitä huolletaan oikein, kertoo Sokeva Oy:n toimitusjohtaja Markku Kärppä.

Huollolla jopa 10 vuotta lisäikää tiilikatolle

Sokevan maahantuoma myrkytön ja ympäristöystävällinen BioComb Kivisuoja antaa katolle suojaa ja lisää ikää. Puhdistettu katto käsitellään kivisuojalla, jonka tuoma suojakalvo on hengittävä. Tämän ansiosta rakennekosteus pääsee läpi eikä jää rakenteisiin. Samalla aine syventää tiilen haalistunutta väriä, joten kattoa ei tarvitse ulkonäön takia välttämättä maalata.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Tuhansien eurojen säästö

Kattoremontin kustannusarvio on noin 80 euroa neliöltä. Kun keskikokoisessa omakotitalossa kattopinta-ala on noin 150 neliötä, remontin hinnaksi tulee n. 12 000 euroa.

Mikäli katto puhdistetaan ensin BioComb Puhdas Katto -huoltopesuaineella ja sen jälkeen suojataan BioComb Kivisuojalla, saadaan kokonaiskustannukseksi tarvikkeineen alle 1000 euroa. Eurojen säästymisen lisäksi säästyy aikaa.

– Katon kunnostustöitä tehdään kesäaikaan, monesti se ajoitetaan lomalle. Sen sijaan, että voisi viettää ansaittua lepoa, moni rehkii katon puhdistuspuuhissa viikkotolkulla, Kärppä harmittelee.

Työohje

MAINOS
MAINOS LOPPUU
  • Puhdista katto irtoroskasta. Käsittele tarvittaessa huoltopesuaineella.
  • Levitä kivisuoja pinnalle siveltimellä tai matalapaineruiskulla ohuelti. Liian paksu kerros tekee pinnasta kiiltävän.
  • Yksi käsittely riittää.

Tuotetiedot:

  • Astiakoko: 5 l
  • Värisävyt: kirkas, tiilenpunainen, musta
  • Myrkytön ja ympäristöystävällinen
  • Jälleenmyynti: hyvin varustellut väri- ja rautakaupat sekä tavaratalot

Lisätietoja: www.sokeva.fi