Ulkoporealtaan hoito: näin vesi pysyy helposti kirkkaana

Piha
ulkoporealtaan hoito vie pari minuuttia viikossa ja vesi pysyy kirkkaana
Ulkoporealtaan hoito vie vain pari minuuttia viikoittain. Kirkkaan veden syleilyyn voi sujahtaa milloin vain, koska ulkoporeallas on aina kutsuvan lämmin.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
17.8.2023

Pariskunta halusi omakotitalonsa pihalle ulkoporealtaan, koska sen 38-asteinen vesi ja hierontaominaisuudet ovat aina valmiina rentouttamaan. Nyt altaassa kylvetäänkin ympäri vuoden joka viikko osana saunarituaalia – tai muuten vaan vaikka treenin jälkeen. Edes ulkoporealtaan hoito ei huolettanut lainkaan, koska sen tiedettiin vievän vain vähän aikaa.

– On se kyllä nautinto! Altaassa loikoillessa rentoutuu, ja siellä voi vaikka ihmetellä ympärillä olevaa luontoa tai katsella tähtitaivasta. Vaikka poreallas on omalla pihalla, siitä tulee luksusolo.

Propation Hanscraft Standard -ulkoporealtaassa on istumapaikat viidelle ja myös mahdollisuus loikoilla. On siellä kuulemma ollut joskus kuusikin yhtä aikaa, koska sopu sijaa antaa.

Ulkoporealtaan hoito vie vain pari minuuttia viikossa

Ulkoporeallas sopii pihalle täydellisesti ja on aina valmiina ottamaan kylpijät vastaan.

Ulkoporealtaan hoito vie vain pari minuuttia viikossa

Ulkoporealtaan hoito on melko vaivatonta. Jotain pitää kuitenkin tehdä, jotta vesi pysyy kirkkaana ja allas puhtaana. Ohjeet altaan hoitoon tulevat altaan mukana.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kerran viikossa lorautamme altaaseen desilitran verran vedenpuhdistusainetta ja laitamme annostelijaan yhden klooritabletin. Tämä on meillä viikoittainen rutiini, johon menee pari minuuttia.

Altaan lämmittäminen toki maksaa, mikä näkyy sähkölaskussa. Kulu on kuitenkin vain noin yksi–kaksi euroa päivässä vuodenajan mukaan. Sähkön hinta vaikuttaa lopulliseen energialaskuun.

ulkoporealtaan hoito vie pari minuuttia viikossa ja vesi pysyy kirkkaana

Poreisiin mennään aina suihkun kautta, jotta veteen ei päädy iholta likaa, rasvaa ja muita kemikaaleja.

Veden vaihto kaksi kertaa vuodessa

Vedenvaihtotiheys riippuu siitä, miten ahkerasti allasta käytetään.

– Meillä vesi vaihdetaan kaksi kertaa vuodessa, eli keväällä ja syksyllä. Jos altaassa kylpee useampi esimerkiksi juhlissa, kannattaa vaihtaa vesi useammin.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Veden vaihdossa allas tyhjennetään venttiilistä sopivaan paikkaan ja täytetään letkulla suoraan hanasta. Sen jälkeen veteen lisätään puhdistusaineet ohjeiden mukaan ja annetaan lämmetä 38-asteiseksi.

Suodattimen vaihdan vedenvaihdon yhteydessä, mutta muuten pidän suodattimen puhtaana pesemällä. Se on minusta riittänyt ainakin meillä.

– Pyyhkäisen vielä altaan pinnan rätillä puhtaaksi, vaikka ei se ole meillä likaantunut. Laitamme aina käytön jälkeen kannen päälle, jotta altaaseen ei päädy roskia.

Ulkoporealtaan asennus & pohjatyöt

MAINOS
MAINOS LOPPUU
  1. Tasaiselle maalle laitetaan sorapeti ja styroksia.
  2. Terassiin tehdään hieman allasta isompi aukko.
  3. Allas nostetaan nostureilla portin yli ja sijoitetaan terassin aukkoon
  4. Sähköjohto pistetään seinään
  5. Vedet ja vedenhoitoaineet lisätään altaaseen.

Kuvat ja teksti: Suomelan toimitus

Lue myös: Ulkoporeallas omalle pihalle? Lue ostajan ohjeet