Unelmien koti luotiin asukkaiden omista ideoista

Talo
Avokeittiö ja olohuone
Pariskunta suunnitteli itse modernin ja ympäristöystävällisen kodin, joka palvelee täydellisesti tämän hetken elämää. Unelmien koti on kaikkea sitä, mikä tekee arjesta ja juhlasta hyvää.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Ylivieskalaisen pariskunnan ensimmäisen talon rakentamisesta oli kulunut 25 vuotta, ja lapset olivat jo muuttaneet kotona. Nyt he rakennuttivat uuden kodin, jossa pääsivät toteuttamaan monta tärkeää haavetta. Tästä kodista rakentuikin todellinen unelmien koti.

Sopivan kokoinen ja moderni talo on juuri sitä, mitä parsikunta toivoi. Kaikki tarpeellinen mahtuu loistavasti 108-neliöön ja itse asiassa tila tuntuu neliöitään suuremmalta, koska pohja on suunniteltu järkevästi.

Valo virtaa sisään suurista ikkunoista ja lisää tilan tuntua. Sisäänkäyntiä vastapäätä olevasta ikkunasta avautuu virkistävä näkymä takapihalle. Pariskunnan edellisessä talossa eteisessä oli vastassa vessan ovi, joten tämä ikkunanäkymä kotiin tullessa oli yksi tärkeä toive, jonka unelmien koti toteuttaa. 

Unelmien koti: näkymä ulos olohuoneen suurista ikkunoista.

Loppuun asti mietitty sisustus täydentää kodin raikasta ja modernia tunnelmaa. Kaikkialla on rauhallista, tyylikästä ja kaunista. Valo tulvii ikkunoista sisään.

Kylpyhuoneen suuri peili ja puinen taso jutussa Unelmien koti.

Suuri peili ja sen edessä pitkä puinen taso tekevät kylpyhuoneesta toimivan ja tilavan tuntuisen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Itse suunniteltu ympäristöystävällinen unelmien koti

Pariskunta suunnitteli ja piirsi talon itse, ja siltä pohjalta Teri-Talot toteuttivat tämän täysin uniikin kodin. Kun paikallisilta asentajilta oli kysytty mielipidettä, he olivat todenneet mieluiten pystyttävänsä juuri Teri-Talon – niinpä valinta oli helppo.

Pariskunnalle oli erityisen tärkeää, että rakennusmateriaalit valittiin ekologisin kriteerein. Tavoitteena oli luonnollisista materiaaleista mahdollisimman hengittävä talo.

Alussa talon asukkaat puntaroivat tarkasti, toimisiko heillä keittiön, olohuoneen ja ruokailutilan muodostama yhtenäinen suuri tila. Se tuntuu olevan muotia nykyään, mutta olisiko se liian avoin?

Ratkaisu on kuitenkin osoittautunut käytännössä toimivaksi. On esimerkiksi mukavaa, kun lasten käydessä kotona kaikki viettävät aikaa samassa tilassa. Makuuhuoneita on kolme, joista yksi toimii työtilana.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Unelmien koti ulkoapäin: valkoinen talo lumen keskellä

Korkealla kulmatontilla saa nauttia luonnonrauhasta.

Saunatilat liittyvät valkoiseen taloon.

Saunatilat on kytketty päärakennukseen täysin omana tilanaan. Pukuhuone on myös vierashuone.

Saunan erikoisuus: lämmitys pukuhuoneesta

Talon saunaosasto on erillinen rakennus mutta kiinni päärakennuksessa. Sekin oli yksi asia toivelistalla. Saunatilan vieressä on vierashuone, joka toimii myös pukuhuoneena.

Puulämmitteisen saunan erikoisuus on se, että se lämmitetään pukuhuoneesta, eli saunan kiuas toimii samalla pukuhuoneen tulisijana. Se on kätevää, sillä saunanlämmittäjän ei tarvitse kyykkiä lauteiden välissä ja löylyhuone pysyy siistinä puuroskista.

Saunan kiuas ja lauteet

Saunatila pysyy siistinä….

Saunan lämmitysluukku ja puita

…kun kiuas lämmitetään kätevästi pukuhuoneen puolelta.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

 

Lue myös

Kuvat ja lisää tietoa: Teri-Talot