Parvekkeen ja terassin sisustaminen – 4 ohjetta

Sisustus
Parvekkeen ja terassin sisustaminen kalusteilla, viherkasveilla ja tekstiileillä.
Parveke ja terassi ulkotiloina ovat paikkoja, joissa vietetään varsinkin kesäisin paljon aikaa. Muutamia asioita huomioimalla ulkotiloista tulee toimivia ja silmää hivelevän kauniita kesäolohuoneita.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
19.4.2023

Huomioi parvekkeen ja terassin koko

Parvekkeen ja terassin sisustuksessa kannattaa huomioida niin tilan kuin kalusteidenkin koko, jotta kokonaisuus säilyy mahdollisimman toimivana. Liian ahtaasti kalustettu tila on epäkäytännöllinen eikä houkuttele viihtymään. Suhteuta siis kalusteiden koko ja määrä sisustettavan tilan kokoon.

Pienehköille terasseille ja parvekkeille ovat omiaan pienet parvekesetit tai sirot sohvaryhmät. Myös pinottavuus tai muunneltavuus kalusteissa on valttikortteja pienten ulkotilojen sisustuksessa.

Kookkaiden parvekkeiden ja terassien sisustaminen on vapaampaa ja silloin tilaa on hyvä jakaa esimerkiksi toiminnoittain. Ruokailuryhmä on järkevää sijoittaa lähelle keittiötä, jotta astioiden ja ruoan kuljetus on mahdollisimman helppoa.

Sohvaryhmälle mukavin paikka on puolivarjossa tai katoksen alla, jotta siinä on mahdollisimman mukava oleilla. Aurinkovarjojen avulla suojaa saa näppärästi, mikäli terassilla ei ole kiinteää katosta. Aurinkotuoleja on näppärä siirtää haluttuun kohtaan, mutta ne sen sijaan on mainio sijoittaa pihan paahteisimpaan kohtaan.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Parvekkeen ja terassin sisustusmateriaaleilla on väliä

Vaikka parhaimmassa tapauksessa nautimmekin upeasta kesästä ja helteestä, Suomen sääolosuhteet ovat vaihtelevat. Kalusteiden materiaalit on hyvä ottaa huomioon, kun teet kalustehankintoja. Ovatko kalusteet taivasalla? Tai kenties katoksen tai lasituksen alla? Haluatko huoltovapaata materiaalia vai liputatko aitojen materiaalien puolesta?

Muista myös säilyttää kalusteet oikein, jotta ne säilyvät hyvinä vuodesta toiseen. Terassi- ja muut ulkokalusteet kannattaa myös huoltaa vuosittain.

Parvekkeen ja terassin sisustaminen tekee tilasta viihtyisän.

Tyyli osaksi parvekkeen ja terassin kokonaisuutta

Ulkotiloihin panostetaan asumisessa enemmän vuosi vuodelta ja niistä onkin tullut sisätilojen jatkumoita.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Toiset haluavat noudattaa selkeästi samaa sisustustyyliä sisätilojen kanssa, mutta parvekkeen ja terassin sisustaminen voidaan tehdä näyttäväksi maustamalla ulkotiloja runsaaksi esimerkiksi kukilla, kasveilla, tunnelma- ja aurinkokennovaloilla, rimaseinillä sekä verhoilla. Runsaasti sisustettu kesäkeidas on kutsuva ja kotoisa.

Parvekkeen ja terassin sisustukseen sopivat eri tyyppiset rennot istuimet. Parvekkeen ja terassin sisustaminen kasveilla on helppoa: voit käyttää aitoja kasveja tai näyttäviä tekokasveja.

Viimeistele parvekkeen ja terassin sisustaminen

Kokonaisuus täydentyy eheäksi sisustustuotteilla ja tekstiileillä. Jos et pidä kovin runsaasta sisustuksesta, ei hätää – maton, muutaman koristetyynyn ja kasvin avulla saat jo huomattavasti kotoisamman ja viimeistellymmän ilmeen kuin ilman niitä. Kookkaisiin ruukkuihin saa tehtyä näyttäviä kukka- ja kasviasetelmia ja ne toimivat niin yksittäin kuin rykelmissä.

Maton on syytä soveltua ulkotiloihin ja se täytyy sijoittaa katettuun tai lasitettuun tilaan, jotta se ei homehdu.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Jos haluat runsasta vehreyttä, vieläpä helppohoitoisesti, voit lisätä tilaan tekokasveja! Huomioithan kuitenkin, että tekokasveja ei saa jättää sään armoille.