3 x moderni keittiö – jotain vanhaa, jotain uutta

Keittiö
Vanhoja kalusterunkoja hyödyntämällä keittiöremontissa säästettiin aikaa ja rahaa. Valoisa keittiö on nyt luonteva jatke kodin muuta sisustusta.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
7.6.2017

Piirun verran yli kymmenvuotias kempeleläinen keittiö kaipasi raikkaampaa ja modernimpaa ilmettä. Ovet ja vanhahtavat koristelistat vaihtamalla keittiö saatiin päivitettyä tälle vuosikymmenelle ja tila muuttui kertaheitolla valoisammaksi. Myös hana, allas, välitila ja tasot uusittiin, mutta hyväkuntoiset kodinkoneet saivat jäädä.

Asukkaat valitsivat Idekon keittiön sen toimivan konseptin takia: koko keittiötä ei tarvinnut laittaa uusiksi, vaan osa vanhoista ja käyttökelpoisista kalusterungoista pystyttiin hyödyntämään. Remontin nopeus, ekologisuus ja hintalappu miellyttivät asukkaita. Työtä nopeutti ennen kaikkea se, ettei vanhaa keittiötä tarvinnut purkaa kokonaan pois. Remontti valmistuikin parissa päivässä.

– Olimme kyllästyneet tammenvärisiin pintoihin, mutta kaappien rungot olivat kuitenkin hyvässä kunnossa. Kaikkea ei tarvinnut laittaa täysin uusiksi, mutta osa kaapeista meni vaihtoon, koska emme halunneet vanhoja ruskeita pintoja yhtään näkyviin, kodin emäntä kertoo.

Välitilan laminaattilevy liimattiin suoraan vanhojen laattojen päälle. Ohuet alumiinilistat kätkevät kuluneet laatat kokonaan. Myös työtaso vaihdettiin tummanharmaaseen laminaattiin. Harmaa, valkoinen ja musta toistuvat niin keittiössä kuin muuallakin kodissa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Koti on kauttaaltaan sisustettu selkeälinjaisesti, ja mustavalkoisuus hallitsee kaikkia tiloja. Koska keittiö avautuu olohuoneeseen, on ihanaa, että värimaailma on näissä tiloissa yhtenäinen, emäntä iloitsee.

Teksti: Elina Turunen, kuvat: Sami Kaikkonen

dsc_0570

Keittiö ennen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

fz2i4118

↑ Keittiössä on panostettu helppohoitoisuuteen: puolikiiltävissä ovissa eivät sormenjäljet näy, ja laminaattitaso kestää kovassakin käytössä. 

fz2i4116

fz2i4122

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Baarikaapisto rajaa keittiön olohuoneesta. Tilanjakaja on samalla myös työtaso, ja kauniit astiat pääsevät oikeuksiinsa vitriinikaapissa.