3 x moderni keittiö – vaihtoehto valkoiselle

Keittiö
3 x moderni keittiö – Vaihtoehto valkoiselle
Tässä perheessä kotitöitä on aina tehty keskiyön aikaan, joten yönsininen keittiökin on osuva valinta.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
7.6.2017

↑ Mielen kodinkoneet on sijoitettu ylös, koska turhaa kyykistelyä haluttiin välttää. 

Ei valkoista. Nämä sanat olivat päällimmäisenä espoolaispariskunnan mielessä, kun juuri hankitun kodin keittiöremonttia alettiin suunnitella.

– Valitsimme kaapistoihin syvänsinisen sävyn, mutta puntaroimme myös punaista vaihtoehtoa. Harvoilla keittiöfirmoilla oli kuitenkaan tarjota muuta kuin mustaa, valkoista, harmaata ja beigeä. Noblessan valikoima yllätti iloisesti, joten päädyimme heidän keittiöönsä, talon isäntä kertoo.

Elämänsä kolmatta keittiöremonttia tekevät tiesivät mitä tahtoivat. Keittiömaan suunnittelija Anu Permala löysi heti yhteisen sävelen asiakkaidensa kanssa, joten lopputuloskin vastasi odotuksia.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Tilassa tehtiin melkoisia muutoksia. 1970-luvun tummanruskeat kaapistot tekivät keittiön tunkkaiseksi eikä tekniikkakaan vastannut nykypäivän tarpeita. Edellisten omistajien aikaan neliöitä vei ruokailuryhmä, mutta uudet asukkaat halusivat erillisen ruokailutilan, joten keittiöön saatiin mahtumaan suuri saareke.

– Olin aluksi saareketta vastaan, mutta onneksi mieleni muuttui, kodin emäntä sanoo.

– Pakko myöntää, että saareke on toimiva ratkaisu: siihen on upotettu liesi, ja tilaa on paljon niin työskentelylle kuin tavaroillekin.

Toimivasta keittiöstä kertoo myös se, että ystäviä ja sukulaisia on kestitty jo toistasataa, vaikka kodissa ei ole asuttu vielä vuottakaan. Entä mikä on sinisen keittiön ykkösherkku?

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Kaikki on hyvää, mutta vaimon bravuuri taitaa olla korvasienipikkelssi, isäntä hymähtää.

Teksti: Elina Turunen, kuvat: Anni Lehti

sinkeittio1

↑ Välitilassa on Rantamaisema-niminen paneeli. 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

sinkeittio7 sinkeittio5

Saarekkeen kivitaso on helppo puhdistaa roiskeista ja toimii mm. leipomisalustana. Siihen voi huoletta laskea myös kuuman kattilan.