3 x moderni keittiö – koko perheen keittiö

Keittiö
Moderni keittiö on suunniteltu käytännölliseksi kokonaisuudeksi näyttävyydestä tinkimättä. Avaraa tilaa hallitsevat mustat kaapistot sekä puuta ja kiveä yhdistelevä suuri saareke, jonka ääreen lapsiperhe mahtuu kokkailemaan.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
19.5.2017

Moderni keittiö on dramaattisen musta, mutta sitä pehmentävät erilaiset puupinnat, kuten Timberwisen Herringbone-kalanruotoparketti ja Muubsin tiikkiset baarijakkarat.

Seinäjokelaisten Sami ja Carita Haapasalmen sekä heidän kolmen lapsensa uuden kivitalon moderni keittiö on suunniteltu tarkasti perheen toiveita kuunnellen. Keittiöunelman toteuttamisessa on auttanut Puustellin keittiösuunnittelija Rauno Raparanta. Keittiöfirman valintaa ei tarvinnut pitkään pohdiskella.

– Edellisessä kodissamme oli Puustellin keittiö, jonka olimme vuosien myötä todenneet lapsiperheessä kestäväksi ja laadukkaaksi vaihtoehdoksi. Tästä syystä valintamme osui uudelleen Puustelliin, perheen äiti Carita kertoo.

Keittiön katseenvangitsijoita ovat koivuviiluiset mustat kaapistot ja suuri saareke, joka oli mukana suunnitelmissa jo talon pohjapiirustusvaiheessa. Myös eri materiaalien yhdistäminen työtasoissa oli toivelistalla alusta alkaen. Osa saarekkeesta on mustaa kvartsia, osa massiivitammea.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Perhe viettää paljon yhdessä aikaa talon yläkerrassa, sillä ruokailutila ja keittiö ovat olohuoneen kanssa samaa suurta tilaa. Mustavalkoinen keittiö on luonteva osa kodin skandinaavista sisustusta. Avaruus mahdollistaa myös mustan värin käytön ilman ahtauden tuntua. Pelkistettyä tyyliä pehmentävät saarekkeen puupinta ja jyhkeät tiikkikalusteet.

Perheelle on tärkeää, että keittiö toimii arjen pyörteissä ja jokainen pystyy osallistumaan keittiöpuuhiin. Kouluikäiset lapset on huomioitu mm. sijoittamalla kaikki tarpeellinen lasten ulottuville.

– Leipälautaset ja mukit ovat saarekkeen laatikoissa tiskikoneen vieressä, ja toisaalta taas esimerkiksi terävimmät veitset on sijoitettu lasten ulottumattomiin. Roskien lajittelua puolestaan helpottavat kahdessa paikassa olevat roskikset, Carita sanoo.

Huolellisen suunnittelun ansiosta kaikki käytännöllisyyteen ja kauneuteen liittyvät toiveet ovat toteutuneet eikä kompromisseja ole tarvinnut tehdä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Jos jotain täytyy nostaa ylitse muiden, erityisesti meitä miellyttävät värimaailma ja iso saareke, jonka ympärille koko perhe mahtuu puuhailemaan. Kirsikkana kakun päällä on Siemensin kahvikone; hyvän kahvin kanssa aamut alkavat ihanasti.

Teksti: Elina Turunen, kuvat: Maru Lemmetty

_dsc5163-edit

↑ Rouhea ruokapöytä tasapainottaa yksinkertaista tyyliä. Pöytä ja nahkainen kattovalaisin ovat Muubsin valikoimasta. 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

_dsc5167-edit

Oraksen Alessi-sarjan älyhanat pitävät vedenkulutuksen kurissa.

_dsc5201-edit

Saarekkeen tasossa on yhdistetty puuta ja kimaltelevaa kiveä. Liesi ja allas on upotettu kivitasoon.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

_dsc5195-edit