MAINOS

Asuntomessu-kodeissa toteutetaan unelmia ja herätellään haaveita

SisustusTalo

Lohjan Asuntomessut avataan yleisölle 9. heinäkuuta. Uuden asuinalueen kodit täyttyvät toteutuneista unelmista ja ihanista ideoista. Koteja kiertäessä on erityisen hauskaa saada esittely ihmisiltä, jotka taloon sitten messujen jälkeen muuttavat. Hirvosen pariskunta esimerkiksi kertoi tehneensä kaukaiselta tuntuneesta haaveestaan totta vaihtaessaan työhuoneessa olevan järvitapetin aitoon järvinäkymään.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Omakotitalo lähellä keskustaa. Järvi näkyy ikkunasta ja terassilta, ja sinne voi kipaista suoraan saunasta tai poreammeesta. Uutta ja kaunista, uniikkiakin. Suomalaisen huippusuunnittelijan käsialaa. Toiminallisuutta ja luksusta. Viihtyisyyttä.

Tällaisen unelman toteutti espoolainen Hirvosen pariskunta, jonka haave työhuoneessa olleesta järvimaisemasta muuttuu Lohjan Asuntomessualueen kodissa todeksi. Lasten lennettyä pesästä he miettivät, että mökki rannalla vai uusi koti. Nyt he saivat tavallaan molemmat.

– Ajattelimme joskus, että tuota kuvaa lähemmäs järveä emme pääse asumaan, mutta toisin kävi, toteaa Janne Hirvonen tyytyväisenä.

    

↑Archiproductsin Manaus 3D -paneeli maalattiin sademetsänvihreäksi.

Oman kylän poika sisustussuunnittelijaksi

Lohja on kaupunkina Joutsela-nimisen talon asukkaille täysin uusi tuttavuus. Espoolainen pariskunta on alun perin lähtöisin Keski-Suomesta, mutta sekin saattoi olla johdatusta kohti Lohjaa.

– Saimme vielä kotiseudultamme Karstulasta kotoisin olevan Harri Koskisen sisustussuunnittelijaksemme, joten kaikki tuntui loksahtavan paikalleen tämän talon kanssa, kertoo Marjo-Riitta Hirvonen.

Joutsela-talo on Lakka Kivitalojen kohde, joka on varsin pysäyttävä ilmestys upeine yksityiskohtineen. Sisustus pehmentää kivitalon rouheutta sykähdyttävällä tavalla, eikä toki sen vähempää Koskiselta, yhdeltä Suomen huippusuunnittelijalta voikaan odottaa. Toki myös Hirvoset ovat osallistuneet suunnitteluun.

Kodissa on myös paljon älykkäitä ratkaisuita helpottamassa arkea ja myös työskentelyä kodista käsin. Sähköautolle on latauspiste ja aurinkopaneelit tuottavat päästötöntä energiaa kodin käyttöön.

↑Gessin Goccia-suihku on kuin taideteos.

↑Keittiön vesipiste on toteutettu luonnollisin värein korostettuun syvennykseen. Vetolaatikoista aukeaa yllättävän paljon säilytystilaa.

Koti täynnä toiminnallisia taideteoksia

Kuten monissa muissakin messutaloissa, keittiö, ruokailutila ja olohuone ovat samaa yhtä tilaa. Joutselassa Saari-keittiöiden Silta-saareke pyörine puujalkoineen nivoo keittiön ruokailutilaan, joka jatkuu oleskelutilaksi ja päättyy Timberwisen TXT-seinään, johon on upotettu kaasutakka ja televisio.

Makuuhuoneessa katseen vangitsee tumman vihreäksi maalattu Archiproductsin Manaus 3D -paneeli, joka esittää eteläamerikkalaista sademetsää ja juurruttaa koko makuuhuoneen vahvasti mystiseen tunnelmaan.

Makuunhuoneesta jatkuu koko talon syvyinen peseytymis- ja pukeutumistila, jonka suihkun katosta roikkuvaa Gessin Goccia on pakko jäädä katsomaan pitkäksikin aikaa – se on kuin taideteos. Toisella puolella taloa tummanpuhuvassa saunaosastossa suihkut on integroitu kattoon.

Ja sitten kaikkein tärkein osa upeaa kotia: iso terassi porealtaalla ja näkymä Lohjanjärvelle. Siinä seisoessaan Janne ja Marjo-Riitta näyttävät juuri siltä, että heidän unelmansa on nyt toteutunut.

↑Taidetta voi sijoittaa myös julkisivuun. Joutselassa tulijaa tervehtii joutsengrafiikka, joka on tehty Timo Leppäharjun valokuvasta.

 

Katso videolta, miltä kahden aikuisen tyylikäs koti näyttää

Seuraa: Talo Joutsela (@talo_joutsela) • Instagram-kuvat ja -videot

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

asuntomessut Asuntomessut Lohjalla Gessin Goccia Harri Koskinen Joutsela Lohja Manaus 3D -paneeli