Ekorakentaminen osa 24: Kittausta ja maalausta

Sisustus Talo
Ekorakentaminen-sarjassa seurataan astetta ekologisemman talon rakentamisen vaiheita ja valintoja. Hengittävät rakenteet, uusiutuvan energian hyödyntäminen ja painovoimainen ilmanvaihto ovat rakenteilla olevan ekomman talon kulmakiviä. 24. osassa on päästy jo kittaamaan ja maalaamaan seiniä.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Ensimmäisen kerran kirjoitin sisäseinien tasoituksesta puolitoista kuukautta sitten. Tänä aikana on kitattu, hiottu, kitattu ja hiottu. Ammattilainen olisi tehnyt saman työn varmasti monta kertaa nopeammin, mutta nyt on vihdoin päästy maalaamaan seiniä pohjamaaliin. Ennakkopeloista huolimatta seinät ovat kohtuullisen tasaisia.

Aloitin maalaustyön vanhalla mohairtelalla – täysin väärä maalausväline levyseiniin. Kun sain käyttööni Sokevan uuden teflontelan, homman mielekkyys, nopeus ja työn jälki nousivat aivan uudelle tasolle. Teflontelanelan nukka ei ime maalia kuituun, ainoastaan kuitujen väliin. Siksi tela ei roiski. Maalaus on myöskin kevyempää ja pesu helpompaa, kun maali on vain kuitujen välissä. Tela luovuttaa maalia tasaisesti ja maalia tuntuu riittävän telassa normitelaa pidempään.

Talossa on paljon korkeita seiniä ja jatkovarrelle on todella ollut käyttöä. Olen huomannut, että myös tavallisia seiniä kannattaa maalata jatkovarrella: kahdella kädellä työ on kevyempää ja suuri vipuvarsi nopeuttaa työtä.

Oman haasteensa maalaamiseen tuo selluvilla, jota on liimaantunut seinän ja katon rajaan. Jos tela osuu selluvillaan, pienet muruset jäävät maaliin ja ne pitää hioa pois. Seinän yläosat on ollut helpointa maalata pienellä telalla, jolla pääsee turvallisesti lähemmäksi kattoa. Samalla telalla maalasin myös nurkat.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

 Teholiina on näppärä apu maali- ja pakkelitahrojen putsaukseen käsistä ja työvälineistä. Sopii myös lasten käsien puhdistukseen!

 Jatkovarsi nopeuttaa ja helpottaa telaamista. Pieni teflontela on näppärä katonrajan ja nurkkien maalaukseen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

 Pohjamaalattuja pintoja.

Teksti ja kuvat: Ekompi-blogin Riikka

Tutustu Ekompi-rakennusblogiin täällä >

MAINOS
MAINOS LOPPUU