Ekorakentaminen osa 19: väliseinien verhousta ja sähkötöitä

Talo

Ekorakentaminen-sarjassa seurataan astetta ekologisemman talon rakentamisen vaiheita ja valintoja. Hengittävät rakenteet, uusiutuvan energian hyödyntäminen ja painovoimainen ilmanvaihto ovat rakenteilla olevan ekomman talon kulmakiviä. Yhdeksännessätoista osassa verhoillaan väliseiniä kipsilevyillä ja tasoitellaan ruuvin kantoja.

 Yläkerran väliseiniä ja Liune-liukuovirunkoja.

Väliseinien verhouksessa käytetään tavallista kipsilevyä. Se ei ole ekologisen rakentamisen kannalta optimaalisin vaihtoehto, mutta väliseinissä se puoltaa paikkaansa kustannussyistä. Rungon verhoukseen käytetään sitten paremmin hengittäviä rakenteita.

Alunperin oli tarkoitus itse vain maalata väliseiniä, mutta innostuin kokeilemaan ruuvin kantojen tasoitusta. Seuraavaksi piti jo netistä tutkia kuinka kipsilevyjen saumat tasoitetaan. Ammattilaiselta tasoitus käy todella näppärästi, mutta kai sen voi taviskin oppia. Harjoittelen ensin muutaman näkymättömän seinän ja pohjamaalauksen jälkeen päätän jatkanko tasoitusta vai tekeekö ammatilainen sen loppuun. Sokevan maalaustelalle hankittu jatkovarsi on ollut korvaamaton apu kipsiseinien hionnassa.  Tuskin maltan odottaa, että pääsen maalaamaan!

Sähköasentajat ovat nyt muutamana päivinä olleet asennushommissa. Johtoja risteilee seinä- ja kattorakenteissa valtavia määriä.

 Saumanauhoja kipsiseiniin.

 Välisenien tasoitusta ja sähkötöitä keittiössä.

 Jatkovarren avulla korkeiden seinien hiominen käy vikkelästi.

Teksti ja kuvat: Ekompi-blogin Riikka

Tutustu Ekompi-rakennusblogiin täällä >

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

kipsi kipsilevy kipsilevyn tasoittaminen pakkeloida paklata tasoite tasoittaa väliseinä väliseinät


Lisää samasta aiheesta


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: