Ekorakentaminen osa 21: Lisää selluvillaa seiniin

Talo
Ekorakentaminen-sarjassa seurataan astetta ekologisemman talon rakentamisen vaiheita ja valintoja. Hengittävät rakenteet, uusiutuvan energian hyödyntäminen ja painovoimainen ilmanvaihto ovat rakenteilla olevan ekomman talon kulmakiviä. 21. osassa lisätään seiniin selluvillaa.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

 Eristetty seinä kaavinnan ja siivouksen jälkeen.

Ensimmäinen selluvillakerros puhallettiin seiniin jo lähes kaksi kuukautta sitten.  Sen jälkeen on tapahtunut valtavasti ja nyt oli aika eristää viimeiset 50 mm tuulensuojapaperin sisäpuolelle. Samalla puhallettiin väliseinät. Jotta puhallus onnistuisi, kaikki väliseinät levytettiin ennen puhallusta vain toiselta puolelta.

Puhalluksen aikana sisätilat täytti pöly ja kosteus. Heti puhalluksen jälkeen tilanne näytti jopa epätoivoiselta. Kaavinnan jälkeen ylimääräinen selluvilla imuroitiin lattialta uusiokäyttöön. Siivottavaa jäi silti varsin runsaasti itsellekin. Kostea villapöly nimittäin tarrautuu todella tehokkaasti kaikille pinnoille, joille se osuu.

Villa oli niin kosteaa, että päätimme antaa sen kuivua useamman päivän ennen seinien umpeenlevytystä. Kuivumista tehostamaan lainattiin pari tilakuivainta.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Nyt viiden päivän jälkeen eristekerros on kuivaa ja se pysyy tiiviisti seinällä. Puhallettavan selluvillan etuna on, että se täyttää tehokkaasti pienetkin kolot eikä mitään saumoja synny.

 Keittiön seinä valmiina eristettäväksi. Sähköjohdot on putkitettu ja koolaus on 300 mm välein.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

 Eristetty seinä ja runsaasti selluvillaa kaikkialla.

Teksti ja kuvat: Ekompi-blogin Riikka

Tutustu Ekompi-rakennusblogiin täällä >

MAINOS
MAINOS LOPPUU