Ekorakentaminen, osa 4: maansiirtotyöt alkuun ja anturoiden valu

Talo
Ekorakentaminen-sarjassa seurataan astetta ekologisemman talon rakentamisen vaiheita ja valintoja. Hengittävät rakenteet, uusiutuvan energian hyödyntäminen ja painovoimainen ilmanvaihto ovat rakenteilla olevan ekomman talon kulmakiviä. Neljännessä osassa saadaan maansiirtotyöt alkuun ja valetaan anturat.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Lokakuussa 2016 haave alkoi vihdoin konkretisoitua:

Tontille on merkitty rakennusten paikat ja korot, pohjille on kipattu noin 100 tonnia kiviainesta ja sähkäri on kytkenyt tonttikeskuksen. Alkavalla viikolla tehdään lisää täyttöjä ja seuraavaksi päästäänkin jo valamaan anturoita. Hyvä niin, koska sää on muuttunut talvisemmaksi.

Vakuutin rakennuksen, työmaan, itseni sekä talkoolaiset. Nyt voi siis kääriä hihat. Itse talkoilin viikonloppuna pihaan rakennettavan kasvihuoneen ikkunoiden parissa. Onneksi pääsin lämpimään autotalliin maalaamaan, koska ulkona maali ei meinaa enää kuivua.

Anturoiden valu

Tallensin anturoiden valamisesta pienen pätkän videolle. Liikkuva kuva kertonee havainnollisemmin, kuinka kätevästi homma sujui. Viikonlopun talkootyöksi jäi anturamuottien purku.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Katso video anturoiden valusta:

Teksti, kuva ja video: Ekompi-blogin Riikka

Tutustu Ekompi-rakennusblogiin täällä >.

MAINOS
MAINOS LOPPUU