Grillattu halloumijuusto ja meloni-päärynäsalaatti

Ruoka
Grillattu halloumijuusto salaatissa
Grillattu halloumijuusto on täydellinen pari raikkaiden hedelmien, melonin ja päärynän kanssa. Tässä ohjeessa myös salaatinlehdet käytetään grillistä.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
2.11.2023

Grillattu halloumijuusto on rantautunut Kreikan suunnalta myös suomalaisten herkuksi. Perinteisesti se grillataan ja maustetaan sitruunalla – mikä täydellinen alkupala tai pieni meze.

Alkujaan halloumi on Kyprokselta peräisin oleva kova suolainen valkoinen juusto, jonka on maustettu mintulla. Nykyään sitä saa myös ihan maustamattomana.

Perinteisesti halloumi on valmistettu lampaan- ja vuohenmaidon seoksesta, mutta nykyään monet halloumit sisältävät myös lehmänmaitoa.

Koska halloumijuusto on hyvin suolainen, sen pariksi sopii raikas ja makea hedelmä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Seuraavassa reseptissä grillattu halloumijuusto höystetään melonilla ja päärynöillä ja koko komeuden pohjaksi grillataan romaine-salaatin lehtiä.

Grillattu halloumijuusto ja meloni-päärynäsalaatti

kahdelle

  • 2 kerää romaine-salaattia
  • 240 g halloumijuustoa
  • 250 g hunajamelonia
  • 1 päärynä
  • oliiviöljyä

Grillattu halloumijuusto ja meloni-päärynäsalaatti – näin valmistat

  1. Käsittele romaine-salaatit: leikkaa kummankin ruukun salaatti keskeltä pituussuunnassa puoliksi ja laita puoleksi tunniksi kylmään veteen.
  2. Kuori ja kuutioi meloni. Poista siemenet.
  3. Pilko päärynä lohkoiksi. Poista siemenkota.
  4. Sekoita meloni- ja päärynäpalaset tarjoiluastiaan.
  5. Kuumenna grilli valmiiksi.
  6. Ota salaatit vedestä ja valuta kuiviksi. Voitele kevyesti sulatetulla voilla.
  7. Grillaa salaatit nopeasti, noin 2 minuutin ajan korkealla suoralla lämmöllä.
  8. Leikkaa halloumijuustopalat reiluiksi siivuiksi ja grillaa noin 4 minuuttia välillä käännellen.

Näin tarjoilet

  1. Nosta grillatut salaatit tarjoiluastian pohjalla.
  2. Kokoa päälle meloni- ja päärynäpalasia.
  3. Asettele juustopalat salaatin päälle.
Grillattu halloumijuustot ja herkulliset viinit

Grillattu halloumijuusto ja meloni-päärynäsalaatti & hedelmäinen viini

Tämä pohjoiselta klassikkoalueelta (Rueda) tuleva luomuviini on moniulotteinen, hieman öljyinen ja trooppisten hedelmien sävyttämä – miksei jopa meloninen. Edullisella viinillä on todella hyvä hinta-laatusuhde.

Piemonte on tunnettu ryhdikkäistä punaviineistään, mutta ei niinkään valkoviineistään. Arneis on Piemonte oma rypäle, josta erityisesti Roeron alueella tuotetaan täydellisen aromikkaita ja raikkaita valkoviinejä. Matteo Correggia on moderni perhetuottaja.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lisää herkullisia reseptejä