Grillattu halloumijuusto on rantautunut Kreikan suunnalta myös suomalaisten herkuksi. Perinteisesti se grillataan ja maustetaan sitruunalla – mikä täydellinen alkupala tai pieni meze.
Alkujaan halloumi on Kyprokselta peräisin oleva kova suolainen valkoinen juusto, jonka on maustettu mintulla. Nykyään sitä saa myös ihan maustamattomana.
Perinteisesti halloumi on valmistettu lampaan- ja vuohenmaidon seoksesta, mutta nykyään monet halloumit sisältävät myös lehmänmaitoa.
Koska halloumijuusto on hyvin suolainen, sen pariksi sopii raikas ja makea hedelmä.
MAINOSMAINOS LOPPUU
Seuraavassa reseptissä grillattu halloumijuusto höystetään melonilla ja päärynöillä ja koko komeuden pohjaksi grillataan romaine-salaatin lehtiä.
kahdelle
Tämä pohjoiselta klassikkoalueelta (Rueda) tuleva luomuviini on moniulotteinen, hieman öljyinen ja trooppisten hedelmien sävyttämä – miksei jopa meloninen. Edullisella viinillä on todella hyvä hinta-laatusuhde.
Piemonte on tunnettu ryhdikkäistä punaviineistään, mutta ei niinkään valkoviineistään. Arneis on Piemonte oma rypäle, josta erityisesti Roeron alueella tuotetaan täydellisen aromikkaita ja raikkaita valkoviinejä. Matteo Correggia on moderni perhetuottaja.
MAINOS