Kasvisterriini kevään väreissä

Kasvisterriini tarjoillaan alkupalana raikkaan viinin kera.
Kasvisterriini on maittava ja ruokaisia lisäke kala- tai liharuualle, mutta sopii myös tarjottavaksi sellaisenaan. Kevään juhliinkin sopiva kasvisterriini saa heleät värinsä pinaatista ja porkkanasta.
2.11.2023

Kasvisterriini kätkee sisäänsä paljon kasviksia: perunaa, porkkanaa, palsternakkaa ja pinaattia.

Se syntyy erilaisista kasvissoseista, jotka valmistetaan ensin erikseen ja sitten yhdistetään perunasoseeseen. Lopulta soseet ladotaan kerroksittain astiaan. Lopputuloksena on kevyt mutta ruokaisa, kauniin värinen herkku.

Terriini tarjoillaan yleensä kylmänä, esimerkiksi alkuruokana.

Jos kasvisterriini tarjotaan sellaisenaan alkupalana, sen kylkeen voi asetella esimerkiksi marinoituja valkosipuleita, oliiveja, salaattia ja herkullista leipää.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Koristeluun käytetään esimerkiksi versoja, syötäviä kukkia, rucolaa ja saksanpähkinöitä.

Perinteisesti terriini valmistetaan korppujauhotettuun kakkuvuokaan, mutta se onnistuu myös muffinivuoissa. Kokeile värikästä kasvisterriiniä ja ihastu ikihyviksi!

Kasvisterriini valmistetaan kasvissoseista.

Kasvisterriini

10 annosta

Perunasose

  • 6 perunaa (keskikokoisia)
  • 2 dl ruokakermaa
  • ripaus suolaa

Valmista perunasose näin: Keitä perunat ensin suolalla maustetussa vedessä niin, että ne ovat aivan kypsiä. Sen jälkeen kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat. Lisää lopuksi ruokakerma.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Palsternakkasose

  • 1 palsternakka
  • 1 kananmuna
  • ripaus suolaa

Valmista palsternakkasose näin: Keitä kuorittu palsternakka kokonaan kypsäksi. Kaada sen jälkeen keitinvesi pois ja soseuta palsternakka. Lisää lopuksi hieman jäähtyneeseen soseeseen muna ja suola.

Pinaattisose

  • 1 pussi (150 g) pakastepinaattia
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1 rkl juoksevaa margariinia
  • 150 g fetajuustoa
  • 1 kananmuna

Valmista pinaattisose näin: Hauduta pinaatti ja sipuli kypsäksi voissa tai margariinissa. Sekoita hieman jäähtyneeseen seokseen muna ja fetajuusto.

Porkkanasose

  • 3 porkkanaa (keskikokoisia)
  • 1 kananmuna
    • mustapippurirouhetta

Valmista porkkanasose näin: Kuori ja keitä porkkanat täysin kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja soseuta porkkanat. Lisää hieman jäähtyneeseen soseeseen muna ja pippuri.

Koristeeksi

  • tuoretta oreganoa
  • ruohosipulia
  • rucolaa
  • versoja
  • saksanpähkinöitä

Kasvisterriini – näin valmistat

  1. Jaa perunasose kolmeen osaan ja yhdistä yhteen palsternakkasose, toiseen perunasoseeseen pinaattisose ja kolmanteen porkkanasose (soseiden ohjeet yllä).
  2. Tarkista soseiden maku.
  3. Voitele pienet uuninkestävät annosvuoat ja levitä soseet kerroksittain vuokaan.
  4. Kypsennä uunissa 175 asteessa 45 min.
  5. Anna jäähtyä yön yli jääkaapissa.
Kasvisterriini tarjoillaan alkupalana raikkaan viinin kera.

Kasvisterriini nauttii hyvän viinin seurasta

Vermentino-rypäleestä tehdään ruokien makuja korostavia viinejä, joissa yhdistyy aromattisuus ja sopiva hapokkuus.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Valitse kahdesta italialaisesta valkoviinistä omalle kukkarollesi sopiva vaihtoehto:

Lisää herkullisia reseptejä