Kasvisterriini kätkee sisäänsä paljon kasviksia: perunaa, porkkanaa, palsternakkaa ja pinaattia.
Se syntyy erilaisista kasvissoseista, jotka valmistetaan ensin erikseen ja sitten yhdistetään perunasoseeseen. Lopulta soseet ladotaan kerroksittain astiaan. Lopputuloksena on kevyt mutta ruokaisa, kauniin värinen herkku.
Jos kasvisterriini tarjotaan sellaisenaan alkupalana, sen kylkeen voi asetella esimerkiksi marinoituja valkosipuleita, oliiveja, salaattia ja herkullista leipää.
MAINOSKoristeluun käytetään esimerkiksi versoja, syötäviä kukkia, rucolaa ja saksanpähkinöitä.
Perinteisesti terriini valmistetaan korppujauhotettuun kakkuvuokaan, mutta se onnistuu myös muffinivuoissa. Kokeile värikästä kasvisterriiniä ja ihastu ikihyviksi!
10 annosta
Valmista perunasose näin: Keitä perunat ensin suolalla maustetussa vedessä niin, että ne ovat aivan kypsiä. Sen jälkeen kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat. Lisää lopuksi ruokakerma.
MAINOSValmista palsternakkasose näin: Keitä kuorittu palsternakka kokonaan kypsäksi. Kaada sen jälkeen keitinvesi pois ja soseuta palsternakka. Lisää lopuksi hieman jäähtyneeseen soseeseen muna ja suola.
Valmista pinaattisose näin: Hauduta pinaatti ja sipuli kypsäksi voissa tai margariinissa. Sekoita hieman jäähtyneeseen seokseen muna ja fetajuusto.
Valmista porkkanasose näin: Kuori ja keitä porkkanat täysin kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja soseuta porkkanat. Lisää hieman jäähtyneeseen soseeseen muna ja pippuri.
Vermentino-rypäleestä tehdään ruokien makuja korostavia viinejä, joissa yhdistyy aromattisuus ja sopiva hapokkuus.
MAINOSValitse kahdesta italialaisesta valkoviinistä omalle kukkarollesi sopiva vaihtoehto:
Lähde: Valio