Karitsatartar – helppo resepti juhlavalle alkuruoalle
Ruoka
Karitsatartar on maukas ja juhlava alkuruoka, joka valmistuu helposti muutamista aineksista. Tartarin kanssa sopii juomaksi punaviini, tutustu viinisuosituksiimme!
MAINOSMAINOS LOPPUU
26.3.2024
Herkullinen karitsatartar neljälle syntyy seuraavista aineksista
Tartar koristellaan munankeltuaisilla, kapriksilla ja maustekurkuilla
4 kananmunankeltuaista
pikkukapriksia
maustekurkkuja
sormisuolaa, mustapippuria
Leikkaa liha terävällä veitsellä ensin ohuiksi viipaleiksi. Sen jälkeen leikkaa viipaleet pieniksi kuutioksi.
Mausta liha Worcestershire-kastikkeella, suolalla ja mustapippurilla.
Kuori sipuli ja leikkaa se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.
Kuutioi maustekurkku.
Lisää sipuli, maustekurkku ja sinappi lihan joukkoon.
Muotoile karitsatartar neljäksi pihviksi käsin. Voit myös käyttää apunasi muottia.
Nosta keltuaiset pihvien päälle ja rouhi pinnalle suolaa sekä mustapippuria.
Karitsatartar maistuu näiden viinien kanssa
Las Moradas de San Martín Senda Garnacha 2018, 14,99 €/0,75 l: Vivahteikkaassa vegaanisessa alkuviinissä yhdistyvät raikkaus, runsaus ja silkkisyys. Luomuviinin tasapainoinen hapokkuus ja viehkeä aromimaailma sopivat karitsatartarin makumaailmaan.
Rioja Vega Gran Reserva 2013, 29,98 €/0,75 l: Vegaaninen viini on suuntäyttävä ja samalla samettisen pehmeä varustettuna monipuolisella aromimaailmalla. Riojan Gran Reserva on klassikkoyhdistelmä lampaan ja karitsan kanssa nautittavaksi.