Karitsatartar – helppo resepti juhlavalle alkuruoalle

Karitsatartar on maukas ja juhlava alkuruoka, joka valmistuu helposti muutamista aineksista. Tartarin kanssa sopii juomaksi punaviini, tutustu viinisuosituksiimme!
28.3.2023
Herkullinen karitsatartar neljälle syntyy seuraavista aineksista
- 500 g karitsan fileetä
- 1 pieni salottisipuli
- 1 pieni maustekurkku
- 1–2 rkl Worcestershire-kastiketta
- 1 rkl Dijon-sinappia
- suolaa, mustapippuria

Tartar koristellaan munankeltuaisilla, kapriksilla ja maustekurkuilla
- 4 kananmunankeltuaista
- pikkukapriksia
- maustekurkkuja
- sormisuolaa, mustapippuria
- Leikkaa liha terävällä veitsellä ensin ohuiksi viipaleiksi. Sen jälkeen leikkaa viipaleet pieniksi kuutioksi.
- Mausta liha Worcestershire-kastikkeella, suolalla ja mustapippurilla.
- Kuori sipuli ja leikkaa se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.
- Kuutioi maustekurkku.
- Lisää sipuli, maustekurkku ja sinappi lihan joukkoon.
- Muotoile karitsatartar neljäksi pihviksi käsin. Voit myös käyttää apunasi muottia.
- Nosta keltuaiset pihvien päälle ja rouhi pinnalle suolaa sekä mustapippuria.
Karitsatartar maistuu näiden viinien kanssa
Las Moradas de San Martín Senda Garnacha 2018, 14,99 €/0,75 l: Vivahteikkaassa vegaanisessa alkuviinissä yhdistyvät raikkaus, runsaus ja silkkisyys. Luomuviinin tasapainoinen hapokkuus ja viehkeä aromimaailma sopivat karitsatartarin makumaailmaan.
Rioja Vega Gran Reserva 2013, 29,98 €/0,75 l: Vegaaninen viini on suuntäyttävä ja samalla samettisen pehmeä varustettuna monipuolisella aromimaailmalla. Riojan Gran Reserva on klassikkoyhdistelmä lampaan ja karitsan kanssa nautittavaksi.
Kuvat: Maru Lemmetty, resepti: toimitus
MAINOS
MAINOS LOPPUULue myös: Etanaresepti: helppo, nopea ja herkullinen
Pientalon herkkusuut – savulohitartar-leivät