Osallistu ja voita LAPETEK LUKA 6 -komposiittiallas sekä LINA-A-hana
Kermassa haudutettu leipäjuusto maistuu täyteläisen pehmeältä, samettiselta ja jopa hieman kielletyltä herkulta.
Perinteisesti leipäjuusto tai juustoleipä on ollut suomalainen juhlapöydän herkku, jota on nautittu vinoneliön muotoisina annospaljona kahvin kanssa tai sen joukossa narskuvana suupalana.
Vasta viime vuosikymmeninä leipäjuustoa on tarjoiltu lämmitettynä lakkahillon ja jopa kerman kanssa. Seuraavaksi esiteltävä Herkkusuiden leipäjuustoresepti vie makunautinnon vielä pidemmälle.
Katso reseptin lopusta suositusviini, jonka kanssa kermainen leipäjuusto maistuu vieläkin herkullisemmalta.
MAINOSVinkki! Voit tehdä kermassa haudutetun leipäjuuston myös kokonaisena valurautapannulla.
Tukeva ja täyteläinen jälkiruoka kaipaa jotain raikastavaa ja keventävää seurakseen.
MAINOSVigna Senza Nome on raikas klassikko Moscato d´Asti Piemontesta: kepeä, kevyesti helmeilevä ja kukkea. Siinä on alkoholia kohtuulliset 5,5 %. Viini on pakattu kätevään 37,5 cl pulloon, joka riittää pienen porukan jälkiruualle.
Reseptit: Suomelan toimitus/kuvat: Maru Lemmetty
Lähde: wikipedia.com
MAINOS