Kuningaskatkaravut grillivartaassa – täydellinen herkkupala
Kesällä grilli kuumenee, ja sinne laitetaan parhaat herkut. Alkupalaksi tarjoillaan kuningaskatkaravut grillivartaassa aiolin kera.
6.6.2024
Kuningaskatkaravut grillivartaassa sopivat alkupalaksi tuhdimmalle grilliruualle tai ihan sellaisenaankin herkutteluhetkeen vaikkapa hyvin viinin kanssa. Ne valmistuvat grillissä nopeasti!
Kuningaskatkaravut grillivartaassa neljälle
- 600–700 g pakastettuja kuningaskatkarapuja, noin 5 kpl syöjää kohden
- Aiolia tarjoiluun
Grilli antaa katkaravuille herkullista makua. Aioli kruunaa makuelämyksen.
Marinadi
- ½ sitruunan mehu
- 4–6 valkosipulin kynttä murskattuna
- nippu persiljaa silputtuna
- 2 rkl makeaa chilikastiketta
- suolaa maun mukaan
Oranssinväriset ravut ovat kypsiä. Grillaamiseen kuluu aikaa noin 10 minuuttia.
Valmista kuningaskatkaravut vartaassa näin
- Sulata ravut jääkaapissa.
- Sekoita marinadiainekset keskenään ja laita ravut marinoitumaan pariksi kymmeneksi minuutiksi.
- Pujota raakoja kuningaskatkarapuja neljään vartaaseen.
- Grillaa noin 8–10 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes ravut ovat oranssin värisiä ja kypsiä.
- Tarjoile aiolin kera.
Reseptit Suomelan toimitus/kuvat Maru Lemmetty
Lue myös
Hummeri hurmaa kuplajuoman kera
Grillausreseptit – grillatut ribsit ja muut helpot grilliherkut
MAINOS
MAINOS LOPPUUKaritsatartar – Herkkusuiden kevätmenyyn alkuruoka
Tonnikala-avokadotartar: maukas ja moderni