Kantarellikeitto saa samettista pehmeyttä kuohukermasta. Keitto tuo ripauksen luksusta aterian alkuun.
Palmerin samppanjassa aistii omenan ja sitruksen aromien lisäksi paahteisuutta, mikä muodostaa keiton kanssa harmonisen makuelämyksen.
Enaten Chardonnay maistuu tasapainoisen hedelmäisyytensä ja raikkautensa ansiosta monipuolisesti erilaisten ruokien kanssa. Sen moniulotteisuus tuo miellyttävän kontrastin syksyiselle keitolle.
Kesän ensimmäiset kantarellit nousevat yleensä juhannuksen aikoihin kesäkuussa. Parhaimmillaan kantarellien satokausi on heinäkuussa, mutta kantarelleja voi hyvin löytää metsästä vielä myöhään syksylläkin, aina pakkassäiden alkuun saakka.
Kantarelli on monikäyttöinen sieni. Kokeile kantarellikeiton lisäksi esimerkiksi kantarellirisottoa, kantarellipiirakkaa, kantarellimuhennosta tai kantarellimunakasta.
Resepti: toimitus, ruokakuva: Maru Lemmetty