Naantalin Asuntomessut – älykoti Honka Haiku

Talo
Naantalin Asuntomessut
Naantalin Asuntomessut -alueella tutustutaan älykodissa elämisen ihanuuteen. Esimerkiksi aamutunnelma valon ja tuoreen kahvintuoksun säestämänä loihditaan yhtä nappia painamalla.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Honka Haiku -hirsitalossa liiketunnistimet sytyttävät ja sammuttavat valot sekä muut sähkölaitteet käyttäjänsä elämänrytmin mukaan, ja turvallisuudesta huolehditaan automaattisesti. Naantalin Asuntomessut ovat vahvasti mukana älykkäiden kotien esiinmarssissa!

Honka Haiku on asuntomessujen hirsitalokohde, jossa tavoitteena on harmonisen asumismukavuuden ohella pienentää asumisen hiilijalanjälkeä ja tukea kestävää tulevaisuutta kauniista arkkitehtuurista ja sisustusratkaisuista tinkimättä. Asuntomessuilla se on myös älykäs koti, jossa eläminen on mukavaa, vaivatonta ja turvallista. 

Naantalin Asuntomessut Honka Haiku

Turvallisuutta ja tunnelmaa automatiikalla

Valaistus on tärkeä tunnelmanluoja, ja sen säätäminen on tehty Naantalin Asuntomessujen älykodissa helpoksi. Järjestelmään voidaan tallentaa erilaisia tunnelmia, ja tunnelmasta toiseen vaihtaminen käy yhtä nappia painamalla tai ääniohjauksella.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kahvinkeitin voi käynnistyä samalla, kun aamuvalaistus napsautetaan päälle, tai silitysraudan pistorasia kytkeytyä pois päältä, kun asukas lähtee töihin. Asujan elämäntavat voidaan opettaa järjestelmälle, jolloin koti taipuu asukkaan elämisen tyyliin eikä päinvastoin.

– Vähintään yhtä tärkeä ominaisuus on turvallisuus. Liiketunnistimet seuraavat asukasta ja varmistavat, että valot syttyvät kylpyhuoneissa, portaikoissa ja muissa tiloissa ilman, että vaikka vauvaa kantavien käsien tarvitsee hapuilla katkaisijoita, Juhani Hallamaa Schneider Electricilta.

Naantalin Asuntomessut - langaton painike

Langaton painike helpottaa nukkumaan menoa

Vesivuotosensori varoittaa

Sensoreita käytetään älykodissa muuhunkin kuin valaistuksen säätämiseen. Vesivuotosensori varoittaa, mikäli kylpyhuoneessa tukkeutuu viemäri tai astianpesukoneeseen tulee vuoto. Samalla voidaan pistorasioista kytkeä virrat pois automaattisesti.

Järjestelmä valvoo ja hälyttää käyttäjänsä puhelimeen poikkeamista, ylimääräisistä liikkeistä tai muusta asiaankuulumattomasta toiminnasta.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Matkoilla ollessa mielenrauhaa syntyy siitä, että koti voidaan tehdä sen näköiseksi, että siellä asutaan. Valot voi ajastaa helposti syttymään ja sammumaan aika ajoin ja etänäkin voi kameroiden kautta omin silmin tarkistaa, että kotona on kaikki hyvin, Hallamaa kertoo.

Naantalin Asuntomessut: älykoti

Älykotia voi valvoa myös etänä.

Naantalin aurinkoa virtuaaliakkuihin

Uuden polven innovatiivinen aurinkosähköjärjestelmä on luotu katolle asennettavilla kevyillä ja kestävillä ohutkalvopaneeleilla, jotka ovat käytössä huomaamattomia. Aurinkosähkö varastoidaan virtuaaliakkuihin, joista virtaa löytyy pilvisten päivien varalle.

Älykodin luoma automatiikka edesauttaa energiansäästöä, kun turhia sähkösyöppöjä ei jää turhaan päälle. Älykkäiden pistorasioiden avulla asukkaat saavat tarkat tiedot siitä, missä ja milloin energiaa eniten kuluu, jolloin keinot säästökohteisiin löytyvät helpommin.

Naantalin Asuntomessut järjestetään 15.7.-14.8.2022 Luonnonmaan saarella, jossa sijaitsee myös Kultaranta eli Suomen tasavallan presidentin kesäasunto. 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lue myös: Naantalin asuntomessut – Suomen ensimmäinen saunarivitalo – Suomela – Jotta asuminen olisi mukavampaa