Oikea katon huolto, pesu ja suojaus lisäävät käyttöikää kymmenillä vuosilla

Talo

Ainutlaatuisen katon pesu ja -pinnoitustekniikan avulla kattosi uudistuu nopeasti ja siististi. Oikeanlainen katon huolto lisää kattosi elinikää vuosikymmenillä.

Suomela verkkoadvertoriaa

Talon katon kuuluisi olla kestävä ja pitkäikäinen talon suoja. Sitä se onkin, kunhan muistaa, että kattokin vaatii puhdistusta kerran pari vuodessa ja perusteellisemman huollon aina 10–20 vuoden välein. Vuosittaisen puhdistuksen yhteydessä on hyvä tarkistaa myös katon yleiskunto.

Ilmaston lämpeneminen pidentää nollan molemmin puolin liikkuvaa lämpöjaksoa talviaikaan. Jatkuva pakkasen ja lauhan vaihtelu aiheuttaa sen, että tiili- ja vartti/mineriittikatteiden huokosissa oleva vesi jäätyy ja sulaa toistuvasti, mikä tuottaa pakkasrapautumista. Rapautuminen rikkoo katon pintaa ja aiheuttaa lisää huokoistumista. Pahimmillaan se johtaa katemateriaalin vaurioitumiseen, jopa katon vuotamiseen ja kalliiseen vesivahinkoon. Huokoisuus altistaa katon myös sammalen ja jäkälän kasvulle. Kasvusto puolestaan kiihdyttää pakkasrapautumista ja niinpä sammaloituminen onkin selvä merkki suojakäsittelyn tarpeesta.

Pintamestareiden ainutlaatuisen katon pesu ja -pinnoitustekniikan ansiosta kattosi uudistuu nopeasti ja siististi. Pohjolan pintamestarit lisäävät kattosi ikää kymmenillä vuosilla! Puhdistus- ja pinnoitustyölle annetaan jopa 5 vuoden täystakuu.

Katon huolto, pesu ja pinnoitus –  eri katemateriaalit

Tiili on luja ja kestävä katemateriaali, mutta tiilikaton pinnoitusta ei pidä unohtaa. Vesi pääsee imeytymään huokoisen tiilen sisään, ja yksi kattotiili voi imeä vettä itseensä jopa 300 grammaa. Tämä nostaa katon painoa paljon ja rasittaa kattorakenteita.

Huokoisuus altistaa myös sammalen kasvulle, mikä on merkki tiilikaton pinnoituksen tarpeesta. Sammal ja jäkälä syövät tiilen sisällä olevaa kalkkia, jolloin tiili haurastuu ja imee enemmän vettä sisäänsä ja pakkasrapautuminen kiihtyy. Pakkasrapautumista tapahtuu, kun lämpötila sahaa nollan molemmin puolin ja tiilen huokosissa oleva vesi jäätyy ja sulaa useita kertoja. Seurauksena voi olla jopa katon vuotaminen ja mittava kattoremontti. Lue lisää tiilikaton pinnoituksesta täältä >.

tiili21 tiili81

Aurinko, vesi, lumi ja jää kuluttavat peltikatosta vanhaa maalipintaa, jonka jälkeen sinkkipinta syöpyy pois ja pelti alkaa ruostua. Peltikatto vaatiikin säännöllistä huoltoa. Jos syöpyminen on jo pitkällä, tarvitaan perusteellinen korjausmaalaus. Lue lisää peltikaton maalauksesta täältä >.

IMG-20150729-WA0009_cropped_750_500

Mineriittikatto ja sitä vastaavat kuitusementtikatto tai varttikatto ovat monien mielestä ominaisuuksiltaan parhaita kattotyyppejä. Kattoa kuluttavat voimat ovat samoja kuin muillakin kattotyypeillä eli muun muassa sammalen, jäkälän ja levän kasvu, pakkasrapautuminen, auringon uv-säteily ja ilmansaasteet. Varsinkin uv-säteily on usein kuluttanut mineriittikaton pintaa, mikä näkyy haalistuneena värinä tai pinnoitteen kulumisena.

Haalistunut väri ja sammal ovat merkkejä pinnoituksen tarpeesta. Pakkasrapautumista tapahtuu, kun lämpötila sahaa nollan molemmin puolin ja varttikaton sisällä oleva vesi jäätyy ja sulaa useita kertoja, jolloin varttilevy rapautuu ja saattaa haljeta. Seurauksena voi olla katon vuotaminen ja suuren kattoremontin tarve. Lue lisää mineriittikaton pesusta ja pinnoituksesta täältä >.

mineriitti_akanmutka_ennen1_cropped_750_498  mineriitti_akanmutka_jalkeen_cropped_750_500

Aurinko, vesi, sammal, lumi, jää ja pakkasrapautuma kuluttavat myös huopakatosta suojaavaa kulutuspintaa pois, jolloin bitumi tulee esille ja tekee ennen pitkää reiän huopakattoon. Huopakatto vaatii tällöin paikkaustoimenpiteitä sekä uudelleenpinnoituksen. Mittavaa kattoremonttia ei tarvita, jos pesu ja pinnoitus suoritetaan oikein. Lue lisää huopakaton pesusta ja pinnoituksesta täältä >.

IMG_0121__2_  IMG_0083__2_

 


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

katemateriaalit katon huolto katon pesu katon pinnoitus katonpesu Pintamestarit Pohjolan pintamestarit tilikaton suojakäsittely

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.pintamestarit.fi/

Kunnostamme yli 2000 kattoa ja julkisivua vuodessa, ympäri Suomen! Alan pisin kokemus kattojen kunnostuksesta Suomessa. Pohjolan Pintamestarit Oy:n perustamiskirjat kirjoitettiin vuonna 1999 ja siitä lähtien toiminta on laajentunut perustajansa Janne Karjalahden johdolla joka vuosi. Tällä hetkellä Pohjolan Pintamestarit Oy työllistää yli 30 työntekijää yhdeksässä eri toimipisteessä ympäri Suomen. Yrityksen asiakaskuntaa ovat taloyhtiöt ja omakotiasujat sekä muun muassa teollisuus-, kiinteistö-, purku- ja rakennusalan yritykset. Parhaat laitteet ja materiaalit takaavat työn laadun ja tehokkuuden. Yrityksen toimintaa ja menetelmää on kehitetty suunnitelmallisella ja innovatiivisella tavalla. Toimintamme laatu muodostuu kokeneesta ja osaavasta henkilöstöstä, edistyksellisestä kalustosta, tehokkaista urakkaporukoista ja laadukkaista materiaaleista. Nämä yhdessä takaavat onnistuneen lopputuloksen tuhansille asiakkaille joka vuosi.

Lue lisää: Pohjolan Pintamestarit Oy

Lisää samasta aiheesta