Kantarelli-pekonileipä – helppo herkku kantarelleista

28.3.2023
Kantarelli sopii erinomaisesti lämpimiin voileipiin. Mehevän kantarellileivän täytteenä voit tarvittaessa käyttää muitakin metsäsieniä.
Kantarelli-pekonileipä
4 annosta
- 1 l kantarelleja
- 2 sipulia
- voita
- 2 dl kermaa
- lihaliemikuutio
- suolaa tarvittaessa
- ripaus currya
- 4 siivua pekonia
- 4 viipaletta maalaisleipää
- oliiviöljyä
- ruohosipulia
- Silppua sipuli ja kantarellit.
- Paista sipulia voissa paistinpannulla hetki, lisää kantarellit.
- Kaada joukkoon kerma ja lihaliemikuutio.
- Mausta currylla ja tarvittaessa suolalla.
- Jätä hautumaan miedolla lämmöllä.
- Paista pekonit rapeiksi paistinpannulla ja siirrä sivuun odottamaan.
- Leikkaa maalaisleivästä 4 viipaletta. Paista viipaleita oliiviöljyssä pannulla molemmin puolin.
- Jaa kantarelliseos leipien päälle, lisää pekonisiivut ja koristele leivät lopuksi tuoreella ruohosipulilla.
Kokeile myös näitä sienireseptejä
Sienten säilöminen
Missä kantarelli kasvaa?
Kantarellit eli keltavahverot Kantarellit kasvavat yleensä lehtipuuvaltaisissa sekametsissä. Kantarellit pitävät koivujen läheisyydestä sekä kovaksi painautuneesta maastosta. Tämän vuoksi kantarelleja voikin usein löytää metsäteiden ja polkujen varsilta.
MAINOS
MAINOS LOPPUUKantarelli tarvitsee menestyäkseen valoisan kasvupaikan. Tiheistä ja synkistä havumetsistä kantarelleja ei siksi löydäkään.
Kuva: Maru Lemmetty
MAINOS
MAINOS LOPPUU