
Kerroskiisseli saa kauniin ulkoasunsa lakka- ja maitokiisselien yhdistelmästä. Kiisseliin voi käyttää myös herukkoja, vadelmia sekä tyrnimarjoja. Tarjoile kerroskiisseli esimerkiksi korkeista juomalaseista tai läpinäkyvistä jälkiruokakulhoista.
28.3.2023
Juhlava kerroskiisseli
6:lle
Maitokiisseli
- 6 dl maitoa
- 1 muna
- 3 rkl perunajauhoja
- ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- Mittaa ainekset kattilaan, sekoita tasaiseksi ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee.
- Jaa kiisseli läpinäkyviin annosmaljoihin tai laseihin. Jäähdytä.
Lakkakiisseli
- 5 dl omenamehua
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 rkl sokeria
- 300 g lakkoja
- Mittaa mehu kattilaan ja sekoita joukkoon perunajauhot ja sokeri. Kiehauta koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon lakat.
- Kaada lakkakiisseli annosmaljoihin maitokiisselin päälle. Ripottele pinnalle hieman sokeria.
Vinkki! Kokeile muitakin marjoja ja mehuja: raikas kiisseli syntyy herukoista, vadelmista tai tyrnimarjoista.
Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty
MAINOS
MAINOS LOPPUU