Kerroskiisseli

Ruoka
Kerroskiisseli saa kauniin ulkoasunsa lakka- ja maitokiisselien yhdistelmästä. Kiisseliin voi käyttää myös herukkoja, vadelmia sekä tyrnimarjoja. Tarjoile kerroskiisseli esimerkiksi korkeista juomalaseista tai läpinäkyvistä jälkiruokakulhoista.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Juhlava kerroskiisseli 

6:lle

Maitokiisseli

  • 6 dl maitoa
  • 1 muna
  • 3 rkl perunajauhoja
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria 
  1. Mittaa ainekset kattilaan, sekoita tasaiseksi ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee.
  2. Jaa kiisseli läpinäkyviin annosmaljoihin tai laseihin. Jäähdytä.

Lakkakiisseli

  • 5 dl omenamehua
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 300 g lakkoja
  1. Mittaa mehu kattilaan ja sekoita joukkoon perunajauhot ja sokeri. Kiehauta koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon lakat.
  2. Kaada lakkakiisseli annosmaljoihin maitokiisselin päälle. Ripottele pinnalle hieman sokeria. 

Vinkki! Kokeile muitakin marjoja ja mehuja: raikas kiisseli syntyy herukoista, vadelmista tai tyrnimarjoista.

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty

MAINOS
MAINOS LOPPUU