Pientalon herkkusuut – juhlava kerroskiisseli

Keittiö

Juhlitaan satavuotiasta Suomea! Arkinen kiisseli saa juhla-asunsa kerroksista ja hillasoiden antimista. Kerroskiisseli maistuu myös muista marjoista valmistettuna.

Juhlava kerroskiisseli 

6:lle

Maitokiisseli

  • 6 dl maitoa
  • 1 muna
  • 3 rkl perunajauhoja
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria 
  1. Mittaa ainekset kattilaan, sekoita tasaiseksi ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee.
  2. Jaa kiisseli läpinäkyviin annosmaljoihin tai laseihin. Jäähdytä.

Lakkakiisseli

  • 5 dl omenamehua
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 300 g lakkoja
  1. Mittaa mehu kattilaan ja sekoita joukkoon perunajauhot ja sokeri. Kiehauta koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon lakat.
  2. Kaada lakkakiisseli annosmaljoihin maitokiisselin päälle. Ripottele pinnalle hieman sokeria. 

Vinkki! Kokeile muitakin marjoja ja mehuja: raikas kiisseli syntyy herukoista, vadelmista tai tyrnimarjoista.

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

jälkiruoka kerroskiisseli Pientalon herkkusuut ruokaresepti

Lisää samasta aiheesta