
Kokonainen broileri on helppo valmistaa uunissa. Mehevän uunibroilerin kanssa maistuvat saman aikaisesti valmistuvat rosmariiniperunat.
28.3.2023
Kokonainen broileri uunissa
- 1 kokonainen maustamaton broileri
- 50 g voita
- tuoretta rosmariinia ja timjamia
- 5 valkosipulinkynttä
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1–2 kpl sitruunaa
- tuoretta rosmariinia, timjamia
- 1 kanaliemikuutio
- vettä
- Valmista yrttivoi: Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja hienonna
rosmariini sekä timjami. Pese sitruuna ja raasta kuori. Yhdistä ainekset pehmeään voihin ja lisää suola sekä
pippuri. Sekoita yrttivoi tasaiseksi. - Huuhdo broileri ja kuivaa sen pinta ja sisus.
- Laita maustevoita broilerin nahan alle varovasti, jottei nahka rikkoudu. Nahkaa voi varovaisesti irrottaa lihasta terävällä veitsellä.
- Hiero maustevoita myös broilerin pintaan.
- Laita broilerin sisään sitruunan siivuja, tuoretta rosmariinia ja timjamia sekä loput maustevoista.
- Sido broileri paistolangalla.
- Rouhi pintaan vielä hieman suolaa ja pippuria.
- Nosta broileri pataan ja kaada pohjalle hieman vettä.
- Lisää veden sekaan kanaliemikuutio.
- Asettele pataan myös sitruunan siivuja sekä tuoreita rosmariinin ja timjamin oksia.
- Paista broileria grillivastuksen alla 225 asteessa noin 15 minuuttia.
- Laske lämpötila 175 asteeseen ja anna broilerin kypsyä 1,5–2 tuntia.
- Tarjoa rosmariiniperunoiden kanssa.
Rosmariiniperunat
- 2–3 keskikokoista perunaa ruokailijaa kohden
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 tl rosmariinia
- suolaa
- Pese tai kuori perunat ja halkaise ne.
- Pyöräytä perunoita kulhossa oliiviöljyn ja rosmariinin kanssa.
- Kaada rosmariiniperunat uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa 25–35 minuuttia, kunnes perunoiden pinta on kauniin ruskea
ja perunat pehmeitä. - Mausta suolalla.
Reseptit: Toimitus – Kuvat: Maru Lemmetty