Broileri uunissa

Ruoka
Kokonainen broileri on helppo valmistaa uunissa. Mehevän uunibroilerin kanssa maistuvat saman aikaisesti valmistuvat rosmariiniperunat.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
9.2.2024

Kokonainen broileri uunissa

  • 1 kokonainen maustamaton broileri
  • 50 g voita
  • tuoretta rosmariinia ja timjamia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1–2 kpl sitruunaa
  • tuoretta rosmariinia, timjamia
  • 1 kanaliemikuutio
  • vettä
  1. Valmista yrttivoi: Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja hienonna
    rosmariini sekä timjami. Pese sitruuna ja raasta kuori. Yhdistä ainekset pehmeään voihin ja lisää suola sekä
    pippuri. Sekoita yrttivoi tasaiseksi.
  2. Huuhdo broileri ja kuivaa sen pinta ja sisus.
  3. Laita maustevoita broilerin nahan alle varovasti, jottei nahka rikkoudu. Nahkaa voi varovaisesti irrottaa lihasta terävällä veitsellä.
  4. Hiero maustevoita myös broilerin pintaan.
  5. Laita broilerin sisään sitruunan siivuja, tuoretta rosmariinia ja timjamia sekä loput maustevoista.
  6. Sido broileri paistolangalla.
  7. Rouhi pintaan vielä hieman suolaa ja pippuria.
  8. Nosta broileri pataan ja kaada pohjalle hieman vettä.
  9. Lisää veden sekaan kanaliemikuutio.
  10. Asettele pataan myös sitruunan siivuja sekä tuoreita rosmariinin ja timjamin oksia.
  11. Paista broileria grillivastuksen alla 225 asteessa noin 15 minuuttia.
  12. Laske lämpötila 175 asteeseen ja anna broilerin kypsyä 1,5–2 tuntia.
  13. Tarjoa rosmariiniperunoiden kanssa.

Rosmariiniperunat

  • 2–3 keskikokoista perunaa ruokailijaa kohden
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl rosmariinia
  • suolaa
  1. Pese tai kuori perunat ja halkaise ne.
  2. Pyöräytä perunoita kulhossa oliiviöljyn ja rosmariinin kanssa.
  3. Kaada rosmariiniperunat uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa 25–35 minuuttia, kunnes perunoiden pinta on kauniin ruskea
    ja perunat pehmeitä.
  4. Mausta suolalla.

Reseptit: Toimitus – Kuvat: Maru Lemmetty