Pientalon herkkusuut – savustettu karitsan paahtopaisti

Keittiö

Karitsan savustettu paahtopaisti suorastaan sulaa suuhun, ja meheviksi paahtuneet valkosipuliperunat tekevät pääsiäismenusta täydellisen.

Herkkusuiden karitsan savustetut paahtopaistit

  • 1 karitsan paahtopaisti ruokailijaa kohden
  • voita
  • oliiviöljyä
  • valkosipulinkynsiä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • timjamia
  1. Paista lihan pinnat kiinni noin kolmen minuutin ajan runsaassa voi-­oliiviöljy­ seoksessa, jossa on valkosipulinkynsiä ja tuoretta timjamia.
  2. Laita paahtopaistit Muurikka Pro -savustimeen 200-asteeseen 8–10 minuutiksi. Käytä savustuksessa leppäsavupuulastuja.
  3. Ota herkullisiksi savustuneet paahto­paistit alustalle, anna vetäytyä hetki ja tarjoile.

Paahdetut valkosipuliperunat

  • perunoita
  • oliiviöljyä
  • 5–6 kpl valkosipulinkynsiä
  • suolaa
  1. Pese (ja kuori) perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
  2. Pyöräytä perunaviipaleet kulhossa run­saassa oliiviöljyssä. Nostele viipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
  3. Paahda perunoita 200­-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia, kunnes perunoiden pinta on saanut väriä ja perunat ovat rapeita.
  4. Kuori valkosipulinkynnet ja purista ne perunoiden päälle. Mausta suolalla.

Reseptit: toimitus, kuva: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Herkkusuut karitsa karitsan paahtopaisti lämminsavu muurikka paahtopaisti Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut pääsiäinen pääsiäismenu pääsiäisruoka savustaa savustin

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: