Savustettu karitsan paahtopaisti
Karitsan savustettu paahtopaisti suorastaan sulaa suuhun, ja meheviksi paahtuneet valkosipuliperunat tekevät ateriasta täydellisen.
28.3.2023
Karitsan savustetut paahtopaistit
- 1 karitsan paahtopaisti ruokailijaa kohden
- voita
- oliiviöljyä
- valkosipulinkynsiä
- suolaa
- mustapippuria
- timjamia
- Paista lihan pinnat kiinni noin kolmen minuutin ajan runsaassa voi-oliiviöljy seoksessa, jossa on valkosipulinkynsiä ja tuoretta timjamia.
- Laita paahtopaistit Muurikka Pro -savustimeen 200-asteeseen 8–10 minuutiksi. Käytä savustuksessa leppäsavupuulastuja.
- Ota herkullisiksi savustuneet paahtopaistit alustalle, anna vetäytyä hetki ja tarjoile.
Paahdetut valkosipuliperunat
- perunoita
- oliiviöljyä
- 5–6 kpl valkosipulinkynsiä
- suolaa
- Pese (ja kuori) perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
- Pyöräytä perunaviipaleet kulhossa runsaassa oliiviöljyssä. Nostele viipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
- Paahda perunoita 200-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia, kunnes perunoiden pinta on saanut väriä ja perunat ovat rapeita.
- Kuori valkosipulinkynnet ja purista ne perunoiden päälle. Mausta suolalla.
Reseptit: toimitus, kuva: Maru Lemmetty