Langusteja ja chorizo-possuvartaita raikkaalla kurkkusalaatilla ja tsatsikilla
Mehukkaat merenelävät ja lihaisat possuvartaat valmistuvat yhtä aikaa perinteisellä Muurikka-pannulla raikkaiden lisukkeiden kumppaneiksi.
28.3.2023
Langustit Välimeren tyyliin
10 kpl langusteja tai kuningaskatkarapuja
Marinadi
- 2 dl oliiviöljyä
- yhden sitruunan mehu
- lehtipersiljaa
- korianteria
- runsaasti valkosipulia, vähintään 5 kynttä
- ripaus cayennepippuria
- suolaa maun mukaan
- Tee marinadi: sekoita keskenään öljy, sitruunan mehu, yrtit ja mausteet.
- Kaada marinadi langustien joukkoon. Anna marinoitua 1–2 tuntia jääkaapissa.
- Paista langustit kuumalla Muurikkapannulla noin 3 minuuttia molemmin puolin.
Chorizo-possuvartaat
- 400 g chorizo-raakamakkaraa
- 400 g porsaan sisäfileetä
- punaista, keltaista ja vihreää paprikaa
- kesäkurpitsa
- salottisipulia
- Kuutioi kaikki ainekset reilunkokoisiksi paloiksi, jotta ne pysyvät hyvin vartaissa.
- Mausta porsaanfileepalat suolalla, mustapippurilla ja öljyllä. Sivele öljyä myös kasvisten pintaan ja mausta suolalla.
Raikas kurkkusalaatti
- 1 kurkku
- 1 ruukku tuoretta minttua
- 2 limettiä
- 3 rkl oliiviöljyä
- suolaa, pippuria
- Halkaise kurkku ja poista puolikkaista siemenet lusikalla. Pilko kurkku.
- Silppua minttu, raasta toisen limetin kuori ja purista molemmista mehu. Lisää ainekset kurkkupalojen joukkoon.
- Lorauta kurkkujen sekaan oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Tsatsiki
- 1/4 kurkku
- 200 g turkkilaista maustamatonta jogurttia
- ripaus sokeria
- ripaus suolaa
- 1–2 rkl valkoviinietikkaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 4 valkosipulin kynttä puristettuna
- Raasta kurkku ja valuta siitä neste pois. Lisää loput aineet sekaan.
- Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
Reseptit: toimitus, kuva: Maru Lemmetty
MAINOS
MAINOS LOPPUU