MAINOS

Pientalotohtori vastaa – Kellarin rakentaminen öljysäiliötilaan

Talo

Lukijaa askarruttaa kellarin rakentaminen öljysäiliötilaan. Pientalo ja piha -lehden suosittu Pientalotohtori vastaa lukijoiden kysymyksiin. Kysy tohtorilta suomela.fi/pientalotohtori. Kysymyksiä ja vastauksia julkaistaan Pientalo ja piha -lehdessä sekä Suomela.fissä.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Taloomme on vaihdettu öljyn sijaan maalämpö. Öljysäiliö on poistettu ja tila on tyhjä ja siisti. Betonilattiassa on kolme suorakaiteen muotista syvennystä 2 m x 0,6 m x 0,10 m, jotka erottuvat 4″ x 4″ valetuilla betonisilla palkeilla. Seinät betonivalulla ja osittain tiilellä vuorattu. Öljysäiliön täyttöputket on jätetty ilmanvaihtumisen vuoksi paikoilleen. Seiniä ja kattoa ei ole käsitelty, ne ovat betonipinnalla. Haluan rakentaa kellarin öljysäiliötilaan.

Millä materiaalilla on parasta täyttää lattiassa olevat syvennykset? En haluaisi ryhtyä valuhommiin ja verkottamaan lattiaa. Entä kivisora ja lauta? Näitä ja styroksia on minulle ehdotettu, mutta mikä on asiantuntijan ehdotus?

Entä mikä on seinien ja katon paras käsittely? Onko parasta sammuttamaton kalkkisively? Hillopurkkeja varten rakennetaan puuhyllyjä.

Innokas säilöjä

Pientalotohtori vastaa

Paras täyttömateriaali syvennyksiin olisi varmaan pesty sepeli, jossa ei ole yhtään hienoainesta mukana eikä näin ollen sitten tuota pölyä sisäilmaan. Styroxinkin voi pohjalle laittaa, määrä riippuu ihan siitä minkälainen lämpötila halutaan. Sepelin päälle kävisi sitten esim. betonilaatoitus/tiililaatta, jotka ovat molemmat kosteutta kestäviä materiaaleja.  Seiniin ja kattoihin sopii hyvin ajattelemasi kalkkilaasti.

— Matti Kaijomaa, Raksystems Insinööritoimisto Oy

www.raksystems.fi

Onko sinulla kysyttävää talostasi?

Jos sinua mietityttää jokin asia talossasi ja haluaisit saada Pientalotohtorin mielipiteen, voit esittää kysymyksesi osoitteessa suomela.fi/pientalotohtori >

Kuva: Pixabay. Kuva ei liity tapaukseen.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kellari kellarin rakentaminen öljysäiliö öljysäiliötila


Lisää samasta aiheesta