Porsaan ribsit korealaisittain & grillattu perunasalaatti

Ruoka
Grillatut ribsit korealaisittain
Porsaan ribsit saavat uudenlaisen twistin korealaisista mauista. Ne saavat täyteläisen makupari grillatusta perunasalaatista.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
26.3.2024

Porsaan ribsit ovat perinteinen grilliruoka, jonka voi maustaa monella tavalla.

Tällä kertaa porsaan ribsit korelaisittain, eli marinadi syntyy Gochujang-tahnasta, inkivääristä, huonajasta ja mirinistä.

Jotta porsaan ribsit voi grillata ilman esikypsentämistä keittäen liedellä tai paistaen uunissa, kannattaa valita pieniä ribsejä. Isommat ribsit kannattaa ensin kypsentää.

Ribsien grillaamisessa kannattaa maltaa pitää lämpötila alhaisena, koska makeahko kastike palaa helposti ribseihin pilaten makua.

MAINOS
MAINOS LOPPUU
Grillatut ribsit korealaisittain ja perunasalaatti

Porsaan ribsit korealaisittain

Varaa kaksi ribsiriviä syöjää kohden.

Marinadi

  • 3 valkosipulin kynttä
  • inkivääriä noin 6–7 cm pala raastettuna
  • 0,5 dl soijakstiketta
  • 0.5 dl miriniä
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 3 rkl hunajaa
  • 2–3 rkl sokerit

Porsaan ribsit korealaisittain – näin valmistat

  1. Laita marinadin ainekset kulhoon ja sekoita hyvin.
  2. Levitä marinadi ribsien päälle ja anna maustua yön yli jääkaapissa.
  3. Ota ribsit noin tuntia ennen grillaamista lämpenemään.
  4. Grillaa ribsejä pienellä lämmöllä noin 10–15 minuuttia per puoli ribsien paksuuden mukaan.

Grillattu perunasalaatti

neljälle

  • 750 g uusia perunoita
  • 2 kevätsipulia
  • rasia kirsikkatomaatteja
  • 300 g fetajuustoa
  • 1 dl oliiveja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • merisuolaa

Grillattu perunasalaatti – näin valmistat

  1. Keitä perunat lähes pehmeiksi.
  2. Kaada keitinvesi pois ja jäähdytä kylmässä vedessä.
  3. Halkaise isoimmat perunat puoliksi. Pirskottele perunoiden päälle hieman oliiviöljyä.
  4. Kuumenna grilli.
  5. Grillaa perunoita molemmin puolin, kunnes ne saavat hieman väriä pintaansa.
  6. Anna perunoiden jäähtyä ja ripota päälle hieman merisuolaa.
  7. Leikkaa pieniksi paloiksi kevätsipulit ja halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita grillattuihin perunoihin.
  8. Murenna joukkoon fetajuustoa ja tarjoile!
Porsaan ribsit korealaisittan jamakeahko viini

Porsaan ribsit korealaisittan & makeahko viini

Korealaisittain maustetut ribsit ovat mausteisia ja hieman makeitakin, joten samaa odotetaan viinistä. Sitä tarjoaa tämä sopivasti hilloinen ja mausteinen ripasso-luomuviini.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Zinfandelista valmistuu viini on kaikkien BBQ-juhlien itseoikeutetuin juoma. Se on maultaan iso, mausteinen ja hilloinen – todella suun myötäinen viini nimestä huolimatta.

Lue myös

MAINOS
MAINOS LOPPUU