Puutarhurin vihervinkki: keijunmekon siemenet talteen, tomaatin säilyvyys

Piha
Keijunmekon siemenet kannattaa kerätä talteen omasta takaa ja säilöä kotineen päivineen. Tomaatit taas säilyvät paremmin, kun niistä irroittaa kannan. Lue puutarhurin vinkit!
MAINOS
MAINOS LOPPUU
20.9.2023

Keijunmekon kasvatus siemenestä onnistuu parhaiten, kun kerää itse siemenet talteen näin syksyllä. Keijunmekon siemenet kun ovat valossa itäviä ja niiden siementen ympärillä oleva hento huntu on se osa, jolla se siirtää kosteuden maasta siemenen ytimeen ja mahdollistaa kasvun. Nämä siivekkeet ovat hyvin herkkiä rikkoontumaan, kun siemeniä pakataan ja kuljetellaan. Itsekerätyissä nämä elintärkeät hunnut säilyvät paremmin ehjinä ja näin siemenkasvatus onnistuu keväällä hyvin.

Keijunmekon siemenet kannattaa siis kuivattaa ja säilöä kotineen päivineen ja avata vasta keväällä, kun kylvöaika koittaa.

Tomaatit säilyvät paremmin ilman kantaa

Viime viikolla oli puhetta tomaattien kypsyttämisestä sisällä ja siitä, että ne kannattaa pitää kiinni tertuissaan. Kun taas kerätyistä tomaateista kannattaa ottaa kanta irti. Miksikö? Syy on yksinkertaisesti se, että niin varsi kuin kantakin yrittää pitää itsensä hengissä, kun ne on irrotettu varresta. Näin ne alkavatkin imeä energiaa tomaatista itseensä eikä toisinpäin, niin kuin kasvukaudella tekevät. Ja tämä taas heikentää luonnollisesti itse tomaattia.

Puutarhalla tyhjennysmyynti – alennukset jopa -60 %

Puutarhan tyhjennysmyynnissä nyt paljon löytöjä syyistutuksiin, niin kauan kuin tavaraa riittää.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Terveisin puutarhurisi Juha

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity >

MAINOS
MAINOS LOPPUU