Ensimmäisistä liljakukkohavainnoista on kantautunut jo tietoja. Ne ovat niitä talvehtineita yksilöitä, jotka on hyvä listiä nyt heti ennen kuin pääsevät munimaan pian nouseville liljojen lehdille. Yksi parhaiten toimivia keinoja on ruiskuttaa liljapenkit ja niissä nousevat liljat valkosipuliuutteella. Sen voi tehdä monella tavalla, esim. laittamalla kiehuvaan veteen murskattuja valkosipuleita tai valkosipulijauhetta, antaa tekeytyä päivän-pari ja siivilöidä sumupulloon. Itse teen tuon vielä ”laiskemmin”, eli sekoitan teelusikallisen Rajamäen Luomu Liquid Valkosipuliuutetta lämpimään veteen, suoraan sumupulloon. Se on käyttövalmis heti!
Käsittely on hyvä uusia parin viikon päästä ja sitten myöhemmin kesällä, jos liljakukkoja alkaa ilmaantua. Valkosipuliuutteen tarkoitus on hämätä hajullaan liljakukkoja, niin että eivät löydä liljoja, vaan paahtavat muualle.
Puutarhassa liikkuu muitakin ”punaisia kuoriaisia”, joten kannattaa tunnistaa tuo liljakukko. Ötökkäopas-kirjassa sivuilla 144 -146 on esitelty kuusi punaista puutarhassa viihtyvää kuoriaista ja yksi niistä on liljakukko, muut eivät.
Teimme lyhyitä, 1-2 min videoita mm. istuttamisesta, koulinnasta, ja latvonnasta.
MAINOSAiheina mm. istutussyvyys, kastelu, multa ja jatkohoito.
Miksi, milloin ja mistä kohdin?
Tekniikka, aika ja istutussyvyys.
Tekniikka, aika ja istutussyvyys.
MAINOSLisää videoita vähän laidasta laitaan löydät omalta YouTube-kanavaltamme. Ja jos laitat tuon kanavan tilaukseen, niin saat aina automaattisesti ensimmäisenä ilmoituksen, kun uusia videoita tulee.
Terveisin
Juha Toikka
puutarhuri
Kodin Kukat Oy / Toikan Puutarha
Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity >
MAINOSTeksti: Juha Toikka / KodinKukat Oy, kuvat: Pixabay, Juha Toikka / KodinKukat Oy