Puutarhurin vihervinkki: liljakukkoja havaittu sekä kevätkylvöjen toivotut ohjevideot

Piha
Kevään ensimmäiset liljakukot on havaittu puutarhoissa. Hävitetään ne, ennen kuin pääsevät munimaan. Kevätkylvöjen toivotut ohjevideot nyt katsottavissa!
MAINOS
MAINOS LOPPUU
10.4.2024

Ensimmäisistä liljakukkohavainnoista on kantautunut jo tietoja. Ne ovat niitä talvehtineita yksilöitä, jotka on hyvä listiä nyt heti ennen kuin pääsevät munimaan pian nouseville liljojen lehdille. Yksi parhaiten toimivia keinoja on ruiskuttaa liljapenkit ja niissä nousevat liljat valkosipuliuutteella. Sen voi tehdä monella tavalla, esim. laittamalla kiehuvaan veteen murskattuja valkosipuleita tai valkosipulijauhetta, antaa tekeytyä päivän-pari ja siivilöidä sumupulloon. Itse teen tuon vielä ”laiskemmin”, eli sekoitan teelusikallisen Rajamäen Luomu Liquid Valkosipuliuutetta lämpimään veteen, suoraan sumupulloon. Se on käyttövalmis heti!

Käsittely on hyvä uusia parin viikon päästä ja sitten myöhemmin kesällä, jos liljakukkoja alkaa ilmaantua. Valkosipuliuutteen tarkoitus on hämätä hajullaan liljakukkoja, niin että eivät löydä liljoja, vaan paahtavat muualle.

Puutarhassa liikkuu muitakin ”punaisia kuoriaisia”, joten kannattaa tunnistaa tuo liljakukko. Ötökkäopas-kirjassa sivuilla 144 -146 on esitelty kuusi punaista puutarhassa viihtyvää kuoriaista ja yksi niistä on liljakukko, muut eivät.

Kevätkylvöjen toivotut ohjevideot

Teimme lyhyitä, 1-2 min videoita mm. istuttamisesta, koulinnasta, ja latvonnasta.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Esikasvatettujen lokerikkotaimien istutus

Aiheina mm. istutussyvyys, kastelu, multa ja jatkohoito.

Taimien latvonta

Miksi, milloin ja mistä kohdin?

Tomaatin taimien koulinta

Tekniikka, aika ja istutussyvyys.

Kurkun taimien istutus

Tekniikka, aika ja istutussyvyys.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lisää videoita vähän laidasta laitaan löydät omalta YouTube-kanavaltamme. Ja jos laitat tuon kanavan tilaukseen, niin saat aina automaattisesti ensimmäisenä ilmoituksen, kun uusia videoita tulee.

Terveisin

Juha Toikka
puutarhuri
Kodin Kukat Oy / Toikan Puutarha

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity >

MAINOS
MAINOS LOPPUU