Puutarhurin vihervinkki: siirrä lehtipuut, tee syysleikkaukset ja suojaa rungot

Piha
Tee viimeisetkin syysleikkaukset nyt ja siirrä tarvittaessa lehtipuut ja -pensaat. Muista myös suojata rungot nälkäisiltä jyrsijöiltä. Lue puutarhurin vinkit!
MAINOS
MAINOS LOPPUU
25.10.2023

Syksy on hyvää aikaa siirtää lehtipuita, mikäli siihen on tarvetta. Yleisesti ohje on, että siirtää voi kun lehdet ovat tippuneet, mutta kyllä niitä voi jo nyt siirtää, vaikka jokunen lehti niissä vielä onkin. Puut alkavat nimittäin olla levossa. Samoin jos on tarvetta leikata keväisin vuotavia puita (koivut, vaahterat, luumupuut yms.) niin niiden leikkaukset voit tehdä nyt levollisin mielin.

Vadelman satoa tuottaneet versot napsitaan myös viimeistään nyt poikki ja mieluusti ihan sieltä maantasolta, niin ei jää tuholaisille pesäpaikkoja.

Alkaa myös se aika, kun luonnon eläimet alkavat etsiä ravintoa myös pihoista ja puutarhoista. Runkosuojat on siis hyvä laittaa myös paikalleen nyt ennen lumentuloa.

Hiiret pyrkivät sisätiloihin – tarkista karkottimien toimivuus

Itse tarkistin ja laitoin päälle hiirikarkottimet jo kun puinnit alkoivat, koska usein silloin jyrsijät alkavat etsiä tulevia talvikotejaan. Mutta nyt teen uusintakierroksen, koska nyt ne myös valitsevat ja osin jo asettuvat talvikoteihinsa. Etenkin kun yöpakkaset alkaa olla enempi sääntö kuin poikkeus.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Itse käytän sekä paristomallista että ladattavaa karkotinta. Ne on siitä käteviä, ettei tarvitse sähköjä vetää erikseen, vaan laitteet voi laittaa sinne missä niiden kuuluukin olla.

Hiirien ja rottien ultraäänikarkotin, ladattava (tehoalue n. 80m2) 59,90 € (ovh.69,90)

Hiirien ja hyönteisten karkotin, paristokäyttöinen (tehoalue n. 60m2) 29,95 € (ovh.39,00)

Valkosipulien loppukiri

Jos sinulla on vielä ajatusta laittaa, niin ajankohta on nyt mitä parhain ja sipuleitakin on vielä hetken saatavilla. Näillä näkymin viimeinen päivä saada valkosipuleita on maanantai 30.10. Ljubasha, 10 kpl 14,95 € (ovh.19,95), tai Ljubasha, 30 kpl nyt vain 39,95 € (ovh. 44,85).

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Aurinkoisin syysterveisin puutarhurisi Juha

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity >

MAINOS
MAINOS LOPPUU