MAINOS

Sähkömies vastaa – Lisää sähköpisteitä

Talo

Saako vanhaan taloon lisää sähköpisteitä vai tuleeko kaikki talon sähköt vetää uudelleen? Löydä sähkömies -palvelun (Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto) ammattilaiset vastaavat lukijoiden kysymyksiin. Kysy sähkömieheltä suomela.fi/kysy-sahkarilta. Kysymyksiä ja vastauksia julkaistaan Pientalo ja piha -lehdessä sekä nettisivuillamme.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Hei,

Olisimme halunneet vanhaan taloomme lisää valopisteitä sekä sähköpistorasioita, mutta sähkömies väitti, että tällöin pitäisi laittaa kokonaan uusiksi kaikki talon sähköt. Mutta muussa tapauksessa niille ei tarvitse tehdä mitään (sähköt on asennettu 50-luvulla). Voiko väite pitää paikkansa? Tiedän, että lisäyksiä on muualla tehty vanhoihinkin asennuksiin.

Jukka

Sähkömies vastaa

Tähän ei ole ihan yksiselitteistä vastausta. Suomessa meillä saa käyttää vanhoja asennuksia ja niihin saa tehdä lisäyksiä, kunhan ne ovat turvallisessa kunnossa. Lisäasennukset aiheuttavat lisäkuormitusta, joka voi olla paloriski vanhoille johdoille, joiden eristykset eivät välttämättä ole enää kovin hyvässä kunnossa. Tämä voisi vaatia kuntotutkimusta tai sitten joko kokonaan tai osittain johdotuksen uusimista.

— tekninen asiantuntija Jenna Kauppila Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n Löydä sähkömies -palvelusta

Oikeudet omaavien sähköasennusliikkeiden yhteystiedot ovat paikkakuntakohtaisesti haettavissa www.löydäsähkömies.fi palvelusta.

Onko sinulla sähköistä kysyttävää?

Onko sinulla sähköasioihin liittyviä kysymyksiä, joihin haluaisit saada luotettavia vastauksia? Kysy sähkömieheltä osoitteessa www.suomela.fi/kysy-sahkarilta

Kuva: Pixabay

 

 

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Kysy sähkäriltä kysy sähkömieheltä STUL sähkö Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry sähköpistorasia sähkötyö


Lisää samasta aiheesta