Suksiboksi harkinnassa? Muista nämä vinkit!

Talo
Suksiboksi kiinnitetään taakkatelineisiin.
Suksiboksi kannattaa valita käyttötarpeen ja omassa käytössä tärkeiden ominaisuuksien mukaan. Kuljetusboksien ominaisuuksien, materiaalien ja myös hintatason kirjo on laaja.Lue vinkit suksiboksin hankintaan!
MAINOS
MAINOS LOPPUU
27.3.2023

Auton katon päällä kulkeva suksiboksi tai yleisimmin kuljetusboksi on tärkeä matkakumppani monelle hiihtolomalaiselle – ei siis ihme, että varusteelle löytyy monta lempinimeä.

Kuljetusboksien ominaisuuksien, materiaalien ja myös hintatason kirjo on laaja, mutta oikein valittuna varuste on pitkäikäinen ja taloudellinen ratkaisu talviurheiluvälineiden ja muidenkin varusteiden kuljetustarpeisiin. Suksiboksi auttaa myös tasaamaan auton kuljetuslastin tasaisemmin.

Suksi- ja kuljetusboksin valintaa ohjaa ensisijaisesti kuljetustarve, eli kuinka pitkää boksia tarvitaan. Myös muihin ominaisuuksiin, kuten kiinnitettävyyteen ja lukitukseen tulisi kiinnittää huomiota.

Suksiboksin kiinnitys

Boksit kiinnitetään taakkatelineisiin, joten on hyvä tarkistaa boksin sopivuus oman taakkatelineen kanssa, mikäli sellainen on jo hankittuna. Lukitustavoista yleisin ja toimivin on keskuslukitus, jossa on mallista riippuen kahdesta kolmeen lukituskohtaa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Suksi- ja kuljetusboksit käyvät myös mainosti muiden kuin talviurheiluvarusteiden kuljetukseen, kunhan muistaa kiinnittää kuorman huolellisesti siihen tarkoitetuilla kiristyshihnoilla.

Kuljetusboksi

Suksi- ja kuljetusboksin valintaa ohjaa ensisijaisesti kuljetustarve, eli kuinka pitkää boksia tarvitaan. Kuva: Biltema.

Suksiboksi – vinkit hankintaan:

  1. Mieti, mitä olet ensisijaisesti kuljettamassa. Murtomaasuksille tarvitaan pisin mahdollinen boksimalli, kun taas laskettelusukset kulkevat perille huomattavasti lyhemmässä mallissa.
  2. Kiinnitä huomiota boksin aerodynaamiseen muotoiluun, sillä se on tärkeää ilmanvastuksen ja boksin vakauden kannalta.
  3. Mikäli et halua ylimääräistä puuhaa lähtövalmisteluihin, panosta kuljetusboksiin, jonka saa helposti kiinnitettyä ilman työkaluja tai apukäsiä.
  4. Hyvällä boksilla on TÜV-tyyppihyväksyntä, sen runko on iskuja ja kylmyyttä kestävää materiaalia ja ulkopinta hyvin viimeistely.
  5. Muista, että kaikki kuorma on aina kiinnitettävä kuljetusboksiin siihen tarkoitetuilla kiristyshihnoilla.
Suksiboksi

Boksit kiinnitetään taakkatelineisiin, joten on hyvä tarkistaa boksin sopivuus oman taakkatelineen kanssa. Aerodynaaminen muotoilu parantaa vakautta ja ilmanvastusta. Kuva: Biltema.

 

Lue myös nämä lomalaisen vinkit!

 

Jutun lähde ja kuvat: Biltema

MAINOS
MAINOS LOPPUU