MAINOS

Puunsuoja-aine tekee helmenharmaan pinnan luonnollisesti

Talo

Uudenkin puupinnan saa helposti ja nopeasti harmaantumaan kauniin vaaleanharmaaksi. Ulkokäyttöön tarkoitettu puunsuoja-aine myös suojaa likaantumiselta, kosteudelta ja vedeltä. Sisätilojen puupintoihin puolestaan käytetään monissa sävyissä saatavaa puuvahaa, joka jättää pinnan silkinkiiltoiseksi ja hengittäväksi.

Jaa sosiaalisessa mediassa
Kaupallinen yhteistyö: Osmo Color

Ekologinen puunsuoja-aine edistää puun harmaantumista ja suojaa puuta lialta, vedeltä sekä laholta.

Organowood-tuotteet on tehty ulkokäyttöön, ja niillä voi käsitellä vaikkapa terasseja, aitoja, puutarhakalusteita, laitureita ja ulkovuorilaudoituksia. Puunsuoja-aine on kehitetty erityisesti havupuille ja painekyllästetylle puulle, mutta sopii myös joillekin lehtipuille.

Kaksivaiheinen pintakäsittely tekee puusta kestävämpää, antaa puulle palonsuojaominaisuuksia ja saa pinnan hylkimään voimakkaasti vettä. Vaikuttava ainesosa on pii, maankuoren toiseksi yleisin alkuaine. Menetelmä jäljittelee puun luonnollista harmaantumista.

– Organowoodin esikuvana on käytetty eebenpuita. Ne imevät juurillaan mineraaleja, jotka kivettävät puuta tehden siitä kovan ja kestävän. Puunsuoja-aine jäljittelee samankaltaista fossiloitumista piiyhdisteiden avulla, jotka tarttuvat puun kuituihin ja muodostavat fyysisen suojan puun pinnalle, kertoo Sirpa Pitkänen Organowoodia maahantuovasta Sarbon Woodwise Oy:stä.

Ympäristöystävällinen puunsuoja-aine ei sisällä haitallisia raskasmetalleja, biosideja tai liuottimia. Käsittelyn aikana silmät ja kädet kannattaa kuitenkin suojata, ettei iho pääse kuivumaan.

puunsuoja-aine organowood_harmaantunut_ja_uusi_lauta_vertailukuva

Harmaantunut ja uusilauta vertailussa.

Puusuoja-aine: kaksiosainen pintakäsittely jopa yhdessä päivässä

Puunsuoja 01 -ainetta levitetään syysuuntaan puhtaalle ja pinnoittamattomalle tai puhtaaksi hiotulle puupinnalle. Puun on oltava kuivaa. Levittämiseen voi käyttää sivellintä tai telaa. Nestettä levitetään sen verran kuin puu jaksaa imeä. Puun sävy muuttuu hiljalleen tasaisen vaaleanharmaaksi. Muutosprosessi vaatii sekä auringonvaloa että ilmankosteutta vauhdittajakseen.

Kun ensimmäinen käsittely on kuivunut vähintään 6–10 tuntia, pinnat käsitellään Puunsuoja 02 -nesteellä samalla tavoin kuin edellä. Aine saa puun hylkimään vettä ja suojaa sitä likaantumiselta. Vesipisarat vierivät helmeillen pois käsittelyn ansiosta. Jos ensimmäisestä käsittelystä jää valkoista kirjavuutta puun pintaan, kyse on suolasaostumista, jotka voi harjata ensin pois nailon- tai teräsharjalla.

Vesipohjainen Organowoodin puunsuoja-aine imeytyy puun sisään ja jättää pinnan hengittäväksi. Yksi litra riittää noin 8–10 neliömetrin kertakäsittelyyn, mutta puun kunto ja ikä vaikuttavat menekkiin. Vanhan tai kuivahtaneen puupinnan käsittely saattaa kuluttaa enemmän aineita, samoin uusi hienosahattu puu. Puukappaleet kannattaa käsitellä aina jokaiselta sivuilta, myös leikkauspinnoista ja päädyistä.

osmo_color_oljypetsi_kuulas_tammilattia_ja_kaapisto osmo_color_oljypetsi_tuhkanharmaa_mantylattia_huonekuva

Puunsuoja-aine ulos, puuvaha sisälle

Kasviöljyihin ja luonnonvahoihin perustuva Puuvaha on sisäkäyttöön tarkoitettu puun pintakäsittelyaine, joka jättää puun pinnan joustavaksi ja hengittäväksi. Puuvahaa voi käyttää sekä kylmissä että lämpimissä sisätiloissa. Oikein käsitelty pinta hylkii vettä ja kestää myös värjääviä aineita, kuten mehua, kolajuomia, kahvia, teetä, maitoa, olutta ja viiniä.

Käsittelyllä saadaan silkinkiiltoinen, kaunis ja kestävä pinta niin höylätylle kuin hiotullekin puulle. Puuvaha on erinomainen vaihtoehto lähes kaikkien sisätilojen puupintoihin, kuten huonekaluihin, seiniin, kattoihin, oviin tai vaikkapa leluihin. Puuvahalla voi sävyttää myös lattiat kertaalleen ennen viimeistelyä Osmo Color Öljyvahoilla. Puuvaha ei sisällä eliömyrkkyjä eikä säilöntäaineita.

 puunsuoja-aine Osmo_color_lattia_savytetty_puuvahalla_suojana_oljyvaha_eteinen Osmo_color_lattiassa_varillinen_oljyvaha_seinissa_puuvaha_savy_silkki

Sekoittele värejä keskenään

Jos et löydä Puuvahan valmiista väreistä itsellesi sopivaa, voit sekoitella niitä vapaasti keskenään halutun sävyn löytämiseksi. Puuvahoissa on voimakkaitakin sävyjä syvän sinisestä kirkkaan keltaiseen, joten hieman rohkeampiakin väriyhdistelmiä saa aikaiseksi.

Voit myös levittää eri värisävyjä päällekkäin. Lisää läpikuultavuutta saat lisäämällä valitun perusvärin tai sekoitetun värin joukkoon väritöntä Puuvahaa.

Hauskan yksityiskohdan puutarhaan tai parvekkeelle saat käsittelemällä lasittamattomia terrakotta-saviruukkuja värillisellä Puuvahalla. Lopputulos kestää vuosia hyvänä, vaikka ruukkuja säilytettäisiin ulkotiloissa ympäri vuoden.

Myös Öljypetsin tuotesarjassa on useita värivaihtoehtoja erilaisten puupintojen, kuten lattioiden, portaiden tai huonekalujen, sävyttämiseen. Levitysmenetelmää vaihtamalla voidaan helposti vaikuttaa lopulliseen pinnan kuultavuuteen ja värin voimakkuuteen. Kasviöljypohjainen Öljypetsi vaatii suojakseen Öljyvahan.

Lue myös: Öljyvaha kirkastaa ja komistaa lattian

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Organowood Osmo color petsata petsi pintakäsittely puu puupinta Sarbon Woodwise

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.osmocolor.com/index.html

Puun ajattomuus mahdollistaa sen yhdistämisen sekä perinteiseen tyyliin että sisustuksen uusimpiin virtauksiin. Puu on materiaalina joustava, kaunis ja kestävä. Se vaimentaa ja tasapainottaa lämpötilan ja kosteuden vaihteluita. Puulajien runsaus ja puupintojen yksilöllinen kauneus tarjoavat vaihtoehdon lähes jokaiseen makuun.

Kun etsit miellyttävän tuntuista ja kestävää pintaa, joka mukautuu elämän vaatimuksiin, käännä katseesi puuhun. Oikeat rakenneratkaisut, puun luonnollisten ja hyvien ominaisuuksien huomioiminen pintakäsittelyssä sekä oikeanlainen hoito pitävät puupinnoista huolta.

Osmo Color tarjoaa luonnonmukaisen ja ympäristöä kunnioittavan pintakäsittelyvaihtoehdon puulle. Tuotteemme perustuvat nopeasti uusiutuviin, puhtaisiin kasviraaka-aineisiin, jotka suojaavat puupintaa sen sisällä ja päältä.  Osmo Color -tuotteilla säilytät puupintojesi lämmön ja luonteenomaisen pehmeän tunnun. Korostat niiden luonnollisia ominaisuuksia ja nautit niiden kauneudesta sekä harmonisesta yksilöllisyydestä.

Lue lisää: Osmo Color