Anita uudistaa – Remontti toi valoa sokkeloiden tilalle

Sisustus
Anita uudistaa – Remontti toi valoa sokkeloiden tilalle
Helsinkiläiseen kaupunkikotiin toteutettiin iso remontti, jonka ansiosta vanhasta ja epäkäytännöllisestä asunosta tuli avara, kaunis ja aivan asukkaansa näköinen.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

↑ Keittiön ja makuuhuoneen paikkoja vaihdettiin. Uuden keittiön seinän alta paljastui upea tiiliseinä. Tyyli haluttiin pitää helppona ja yksinkertaisena. Keittiössä ei esimerkiksi ole yläkaappeja ja asunnosta puuttuvat myös matot.

← Koti ennen remonttia.

Vanha koti kaipasi kunnostusta ja päivitystä nykyaikaan, vaikka vanhaa tunnelmaa haluttiin säilyttää myös uudessa tilassa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Asunto oli hyvin sokkeloinen, hämärä ja epäkäytännöllinen. Sinne haluttiin avaruutta, valoa ja ilmavuutta sekä parempi pohjaratkaisu, joten seinät kaadettiin.

Keittiön ja makuuhuoneen paikkoja vaihdettiin, mikä tarkoitti laajaa vesi- ja viemäriputkien remonttia. Vanha kylpyhuone oli hyvin pieni ja epäkäytännöllinen. Siitä saatiin suurempi poistamalla kylpyhuoneen takaa turha käytävä, joka johti vanhaan keittiöön. Kylpyhuoneeseen haluttiin kunnon leveä laskutaso sekä paikat pyykinpesulle, suihkulle ja wc-istuimelle. Tasoksi valittiin rosterinen tiskipöytä, joka näyttääkin todella upealta.

Pintamateriaalit eivät ole tavanomaista laattaa, vaan mikrosementtiä sekä seinissä että lattiassa. Varastosta löytynyt vanha ovi maalattiin mustaksi, ja pesukonetorni piilotettiin sen taakse. Vanhat lasiovet erottivat aiemmin ruokailutilan muusta asunnosta. Kun ne poistettiin, koti avartui. Ovet maalattiin mustaksi ja asennettiin eteiseen naulakon suojaksi – aina ei tarvita uutta.

Seinä nykyisen keittiön ja ruokailutilan väliltä kaadettiin ja valo kulkee nyt läpi talon, keittiöstä ruokailutilan kautta olohuoneeseen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Keittiö saatiin rakennettua hyvin entisen makuuhuoneen paikalle, kun seinä avattiin. Ruokailutila tammisine huonekaluineen tehtiin luontevasti keittiön viereen. Vanhasta keittiöstä tuli puolestaan makuuhuone ja vaatehuone.

Kaikki pinnat uudistettiin, joten asunto on käynyt läpi täydellisen remontin lattiasta kattoon.

Keittiön ja eteisen lattiaan on asennettu musta laatta, ja olohuone-ruokailutila sekä makuuhuone saivat leveää lankkuparkettia. Seinät on maalattu vaalean harmaalla, ja ruokailutilassa on musta tehosteseinä.

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

↑ Asunnossa kohtaavat minimalistisuus, kontrastit, lämpö, historia ja rouheus. Makuuhuone vaatehuoneineen tehtiin entisen keittiön paikalle. Kylpyhuoneeseen laskutasoksi valittiin rosterinen tiskpöytä. Sekä seinissä että lattioissa on mikrosementtiä.

↑ Keittiön seinämaalaus on kuvataiteilija Lulu Jokisen käsialaa. Suoraan seinään tehdyn teoksen inspiraationa oli Pariisi.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

↑ Vanhat lasi­ovet ruokailutilan ja olohuoneen välissä säästettiin. Valo kulkee nyt läpi huoniston olohuoneesta keit­tiöön. Perinnehuo­nekalut sopivat tyyliin.

↑ Sokkeloiseen ja epäkäytännöl­liseen asuntoon saatiin selkeyttä ja valoisuutta kaatamalla seiniä sekä vaihtamalla huoneiden paik­kaa: keittiö tuli vanhan makuu­huoneen viereen ja ruokailutila sen kylkeen. Vanhas­ta keittiöstä tuli makuuhuone ja vaatehuone.

↑ Ruokailutilan vanhat ovet maa­lattiin mustaksi ja asennettiin eteiseen naulakon suojaksi.

↑ Eteinen oli ennen ahdas ja kylpyhuone varsin pieni ja epäkäytännöllinen.

Sisustussuunnittelija Anita Koponen tekee sisustus- ja tilasuunnitelmia koteihin, loma-asuntoihin ja julkisiin tiloihin. Anita on tullut tutuksi tvohjelmista Huvila & Huussi sekä Inno. www.ak-design.fi

Teksti ja kuvat: Anita Koponen