MAINOS

Ekorakentaminen osa 31: Pintakäsittely sisällä ja ulkona

Talo

Ekorakentaminen-sarjassa seurataan astetta ekologisemman talon rakentamisen vaiheita ja valintoja. Hengittävät rakenteet, uusiutuvan energian hyödyntäminen ja painovoimainen ilmanvaihto ovat rakenteilla olevan ekomman talon kulmakiviä. 31. osassa maalataan niin seiniä, kattoja ja lattioita kuin vaatteitakin.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Parvi öljyttynä. Kertakäsittely riitti. Ja tämä oli ensimmäinen pintakäsittelyaine, joka riitti jopa isommalle alalle mitä luvattiin.

Lähiaikoina maalia on päätynyt räystäänalusiin, lattiaan, kattoon, seiniin – ja vaatteisiin. Vähitellen ulkolämpötila alkaa olla sellainen, että uskaltaa maalata taloa. Sadepäivinä sitten siirrytään jälleen sisähommiin.

 

↑ Kurkihirsi sai pintaansa saman valkoisen öljyn kuin parven puulattia. Parven lattia oli ehtinyt hieman kellastua jo parissa kuukaudessa. Siksi valitsin valkoisen puuöljyn.

 

 Terassin tukirakenteet, palkit ja pylväät, käsitellään kuultavan tummiksi, väri on Turve. Räystään aluslaudat maalataan valkoisella. Sokevan Ergo-pensselissä on kääntyvä varsi – se on varsin näppärä!

 Kuultokäsitelty varaston seinä on varmuuden vuoksi suojattu muovilla, kun maalataan autokatoksen kattoa.

 Jostain syystä pääosa Talonäyttelyn rakennuksista näyttää olevan valkoisia tummilla korostuksilla. Ja minä kun luulin, että olen poikkeava, kun haluan valkoisen talon. Nyt tuo oranssi varasto tuntuu oikein hyvältä valinnalta rikkomaan vaaleaa tyylikkyyttä.

Teksti ja kuvat: Ekompi-blogin Riikka

Tutustu Ekompi-rakennusblogiin täällä >

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

maalata maali pintakäsittely pintakäsittelyaine vaha öljy öljytä


Lisää samasta aiheesta