Evan kanssa pihalla – Kerää luonto sisään talveksi

Piha
Lyhyemmät päivät ja syksyn ensimmäiset merkit voi jo havaita selvästi. On hyvä aika aloittaa luonnon siirtäminen sisätiloihin.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

↑ Värikäs syyskranssi kuivahtaa kauniisti ja kestää pitkälle talveen.

Piha, metsä, pellot ja meren tai järven rannat ovat täynnä aarteita kerättäväksi sisätiloihin ja lasitetuille parvekkeille. Koska kesäkausi on meillä lyhyt, on ihanaa, kun luonnosta voi nauttia sisällä myös talviaikaan.

Omasta pihasta, rannasta tai metsästä voi turvallisin mielin kerätä luonnonmateriaaleja kuivatettavaksi tai sisustukseen käytettäväksi. Jos kerää muualta, kannattaa perehtyä jokamiehenoikeuksiin.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

↑ Pieni häivähdys vaaleaa punaa on vielä jäljellä terassihortensian kukinnossa, joka pysyy katetulla terassilla kauniina läpi talven.

Talleta kukkien kauneus

Mitä pidemmälle syksy ehtii, sitä enemmän kasvien karu kauneus tulee esille. Alkusyksyn aikaan hortensioiden kukinnot ovat upeimmillaan ja kuivuvat kauniiksi maljakkoon. Terassihortensian viimeiset kukinnot sopivat talven kranssitarpeisiin tai kauniiksi asetelmaksi laakeaan vatiin.

Ruskan aikaan villiviineistä saa upean kranssin, ja sen versot ovat kauniita myös lehdettöminä.

Taipuisat koivun oksat ovat hyvä valinta kranssiin ja sopivat myös kukkakimppuihin. Kanukkapensaiden koristeellisin aika on talvella, ja värikkäitä versoja kannattaa

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Vanhat mongolianvaahteran tai vaahteran oksat tulevat edukseen suuremmissa ruukuissa tai maljakoissa. Yksi koristeellisimmista puista talviasussaan on lehtikuusi, joka on käyttökelpoinen kimpuissa, kransseissa ja yksittäisinä oksina.

Heinien ja kaislojen kauniit kuivat kukinnot kestävät pitkiä aikoja hyvinä sisällä tai terassilla. Ne luovat tyylikkään tunnelman esimerkiksi pienten kivien tai käpyjen kanssa.

Evan löytö

Maljakolla, ruukulla tai vadilla on suuri merkitys, kun niissä käytetään talviajan luonnon materiaaleja. Heinät, kaislat tai muut kuivat materiaalit eivät varasta huomiota, joten astian merkitys korostuu. Vahva väri tai kaunis struktuuri sointuvat hyvin yhteen luonnon materiaalien kanssa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Vinkki – Viimeistele valoilla ja tekstiileillä

  • Luonnon kauniit materiaalit tarvitsevat tilaa ympärilleen, jotta niiden rauhallinen ulkonäkö tulee parhaiten esille.
  • Lasitetulla parvekkeella tai terassilla tila riittää usein suurille männyn tai lehtikuusen käppyräisille oksille, joihin viritetään talvivalot.
  • Talven kausikukkaruukut viimeistellään havupuun oksilla ja sammalella. Suuri kimppu kaislaa tai heinän kukintoja pysyy näyttävänä läpi talven terassin pöydällä. Lasitetun tilan kruunaavat taljat, viltit ja muut tekstiilit sekä tietysti lyhdyt kynttilöineen.
  • Sisätiloissa usein yksikin kuiva oksa tai muutama heinänkorsi maljakossa riittävät luomaan rauhallisen luonnon tunnelman. Kokonaisuutta täydentävät laakeaan astiaan asetetut koristeelliset kävyt tai kivet sekä kynttilät.
  • Kransseja on helppo tehdä useampikin, jos materiaalia on tarpeeksi. Ulkotiloissa edukseen esiintyy runsas ja rehevä havukranssi. Sisälle vaihtelua tuo ilmava, pelkistetty kranssi kuivakukista ja heinistä.

 

Tervetuloa upeaan viherkeitaaseemme!

Tiistaina 6. lokakuuta 2020 klo 18–20

GardenLiving Oy, Sinimäentie 6, 02630 Espoo

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Illan teemana on ulko- ja sisätilojen stailaaminen talveksi kasveilla ja sisustustuotteilla. Tule puutarhamyymälään ja kukkakauppaan keräämään ideoita ja trendikkäitä ratkaisuja pihaan ja kotiin. Maisemasuunnittelija Eva Wuite on paikalla antamassa vinkkejä. Tarjolla on pientä naposteltavaa.

Ilta on ilmainen, ja osallistujat saavat normaalihintaisista tuotteista 10 prosentin alennuksen. Tutustu kukkakaupan palveluihin ja tuotteisiin etukäteen osoitteessa www.gardenliving.fi.

Ilmoittaudu pian osoitteessa: info@gardenliving.fi. 100 nopeinta ilmoittautunutta pääsee mukaan. Sydämellisesti tervetuloa!

Teksti ja kuvat: Eva Wuite