Ikkunaremontti talvella? Miksipä ei!

Talo
Perinteisesti rakennusalalla vietetään talvisin hiljaisia hetkiä. Ikkuna- ja oviremontteja toteuttavan Lämpöluxin toiminnassa kausittaista vaihtelua ei kuitenkaan ole, vaan asennustapa on kehitetty siten, että remontti voidaan toteuttaa samaan tapaan talvella kuin kesälläkin.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Lämmin asentamo mahdollistaa talviasennuksen

Lämpölux toteuttaa ikkuna- ja oviremontteja ympäri Suomen. Talvella Suomessa on kylmiä pakkasjaksoja, jolloin asennus tulee suorittaa siten, ettei talo pääse jäähtymään kovankaan pakkasen aikaan. Lämpöluxin talviasennuksen mahdollistaa lämmitetty asentamo. Siellä eristämisessä käytetty uretaani pysyy lämpimänä ja asentaja pystyy sirkkelöimään ja kanttamaan peltiä ankarammallakin pakkasella. 

Ikkunaremontissa ikkunoiden edustat ja kulkuväylät suojataan muovipohjaisilla matoilla, jolloin sisälle mahdollisesti kantautuva lumi ei kastele lattioita. Uudet ikkunat tuodaan mahdollisimman lähelle asennettavaa aukkoa, mikä osaltaan nopeuttaa itse asennusta.

Rungon kuivuus tarkistetaan aina

Ikkunaremontissa ikkunat asennetaan paikoilleen yksi kerrallaan. Uusi ikkuna kannetaan valmiiksi sisälle oikeaan huoneeseen lämpenemään. Väliovet suljetaan, jotta taloon ei pääse tulemaan ristivetoa. Tämän jälkeen vanhan ikkunan puitteet irrotetaan nostamalla ne suoraan ulos. Karmi sahataan irti yleensä puukkosahan avulla.

Karmin irrotuksen jälkeen vanha ikkuna-aukko puhdistetaan ja samalla varmistetaan, että talon runko on kuiva. Mahdollinen kastunut alarunkopuu vaihdetaan asennuksen yhteydessä uuteen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Aukon valmistelun jälkeen uusi ikkuna nostetaan paikoilleen alapuuhun vaakasuoraan ruuvattujen ruuvien päälle. Pystykarmeihin on valmiiksi porattu kiinnitysreiät, jotta ikkuna saadaan säädettyä suoraan.

Ripeyttä kahden työparin voimin

Talvella ensimmäinen uretaanikerros laitetaan karmin ulkopintaan, jolloin ikkunan sisäpuoli pääsee lämpenemään. Pakkasella eristyksessä käytettävä uretaani tulee lämmittää ennen eristyksen aloittamista. Uretaanieristyksen yhteydessä tulee muistaa, että oikein toimiakseen uretaani tarvitsee aina hieman vettä. Jos vettä ei lisätä, uretaaniin jää ilma-aukkoja.

Kokonaisuudessaan ikkuna-aukko on auki vain hetken, ja jo ensimmäisen uretaanieristekerroksen jälkeen aukko on tiivis eikä lämpöä pääse karkaamaan huoneesta. Eristyksen jälkeen sisäpuoli listoitetaan ja ikkunoiden käyntivälit ja toiminnallisuudet tarkistetaan.

Yhden työparin työskennellessä talon sisäpuolella toinen kaksikko asentaa ulkopuolella ikkuna-aukkoon sopivat pielilaudat tai pielipellit ja tekee valmiin vesipellin Lämpöluxin lämmitetyssä asentamossa. Yleensä uusi ikkuna on kokonaan valmis jopa tunnissa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Asennuksen yhteydessä kaikki purkujäte viedään suoraan pakettiautoon ja sisällä lattiat imuroidaan, jolloin asennuksessa ei synny sotkua lainkaan. Lopuksi ikkunat ja ovet tarkistetaan asiakkaan kanssa ja hänelle annetaan käyttökoulutus.

Lähde: ePressi.com, kuva: toimitus