Pientalon herkkusuut – poro-suppilovahveropiirakka

Herkuttelija kattaa pöytään sesongin kotimaisia antimia, joiden tuhti makumaailma istuu kuin valettuna viilenevään syksyyn. Perinteiseen suppilovahveropiirakkaan tuo lisämakua vuohenjuusto.
Pohja
- 125 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmunan keltuainen
- Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi. Lisää keltuainen.
- Muotoile taikinasta tiivis pallo ja litistä levyksi. Peitä kelmulla ja laita hetkeksi jääkaappiin.
- Kauli taikina ohueksi leivinpaperin päällä. Nosta taikina leivinpaperilla piirakkavuokaan, muotoile ja tasoita.
Täyte
- 200 g suppilovahveroita
- 1–2 salottisipulia
- 150 g kylmäsavuporoa
- 150 g pehmeää vuohenjuustoa
- tuoretta timjamia
- mustapippuria
- 1 kananmuna
- 2 dl kermaa
- Puhdista ja silppua suppilovahverot. Paista niitä hetki pannulla, jotta enin neste haihtuu.
- Kuori sekä pilko salottisipulit ja lisää ne suppilovahveroiden joukkoon. Kuullota.
- Leikkaa kylmäsavuporo pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa kylmä savuporokuutiot ja pehmeä vuohen juusto. Lisää joukkoon sienisipuli seos. Mausta makusi mukaan tuoreella timjamilla ja mustapippurilla.
- Levitä täyte piirakkapohjalle. Vatkaa kananmuna ja kerma kulhossa ja kaada piirakkatäytteen päälle.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.
Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty
Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:
kylmäsavuporo Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut suolainen piirakka suppilovahvero suppilovahveropiirakkaLisää samasta aiheesta
Tuotehaku
Hae pientaloasumisen tuotteita ja lisätietoja