MAINOS

Kylmeneekö lämmityspatteri?

Lämmitys

Vaikka lämmitysjärjestelmä vaikuttaisi toimivan normaalisti, joskus voi käydä niin, että jokin kodin lämmityspattereista kylmenee. Häiriö voi johtua patteriin kerääntyneestä ilmasta tai jumiutuneesta termostaattiventtiilistä.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Kylmä lämmityspatteri ei aina tarkoita sitä, että lämmitysjärjestelmässä olisi jotain vikaa. Jos huoneen lämpötila kohoaa korkeaksi esimerkiksi ihmisten tai sähkölaitteiden aiheuttamana, patterin tuloputkessa oleva termostaattiventtiili sulkee veden virtauksen patteriin. Kun huonelämpötila laskee, termostaatti avaa venttiilin ja patteri lämpiää uudelleen.

Jos huone on viileä, mutta yksittäinen patteri ei lämpene, kyseessä on usein patteriin kerääntynyt ilma, joka estää lämpimän veden virtauksen. Ongelmasta pääsee eroon patterin ilmaamisella. Pattereissa on ilmaruuvi, jota avaamalla ilma poistuu patterista. Ilmaruuvi suljetaan, kun siitä alkaa tulla ulos vettä.

Jos ilmattu patteri ei lämpene, mutta muu lämmitysverkosto toimii normaalisti, todennäköisesti syynä on jumittunut patteriventtiilin kara.

– Kyseessä ei ole iso ongelma ja ammattilainen poistaa sen hetkessä, toimialapäällikkö Arvo Ylönen LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:stä sanoo.

– Työ on syytä antaa ammattihenkilön tehtäväksi, koska toimenpide edellyttää lämmitysjärjestelmän toiminnan hyvää ymmärtämistä. Ja jos vika ei sittenkään ole jumittuneessa karassa, ammattilainen voi paikantaa todellisen häiriön aiheuttajan saman tien.

Ylönen muistuttaa myös siitä, että usein toistuva patterin ilmaaminen kertoo jonkinasteisesta ongelmasta järjestelmässä. Verkostoon ei pitäisi normaalisti päästä ilmaa.

Lähde: e-Pressi.com, kuva: sxc.hu

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

lämmitysjärjestelmä lämmityspatteri lämmityspatterit lämpöpatteri lämpöpatterit patteri patterilämmitys patteriventtiili


Lisää samasta aiheesta