MAINOS

Mikrosementin paikat ovat monet: kylmästä lämpimään

Talo

Mikrosementti on erittäin monipuolinen pinnoite. Monessa kodin kohteessa se eliminoi pitkän euron ja monenlaisen pikku pulman, koska se sietää muun muassa kulutusta, kuumuutta ja kylmyyttä.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Takan edusta: takan eteen tarvitaan paloturvallisuussyistä palamaton materiaali. Eräs ratkaisu on laittaa ruman peltilevyn sijaan mikrosementti.

Tulisijat: koska mikrosementti kestää kuumuutta, sillä voi päivittää tulisijojen pintoja.

Portaat: koska portaat ovat keskeisellä sijalla kodissa, pulma voi olla suuri, jos ne eivät miellytä silmää. Portaiden pinnoitteelta vaaditaan paljon, koska sen on kestettävä kulutusta. Mikrosementti kestää.

Varastotila asuintilaksi: joskus halutaan muuttaa varastotilat asuintiloiksi tai niiden välimuodoiksi. Usein näiden tilojen lattiat ovat rakennusvaiheen jäljiltä rumia. Mikrosementtilattia kohentaa kummasti näiden tilojen lattiat.

Vanhojen parkettien riesa: moni on lopen kyllästynyt vanhaa kellertävään tammiparkettiinsa. Eräs vaihtoehto esimerkiksi tavallisessa betonielementtikerrostalossa on poistaa tyystin koko parketti ja käsitellä mikrosementillä lattian alta paljastuva betonilattia. Näin toimimalla saadaan jalalle lämmin ja miellyttävä sekä ääntä vaimentava pinta, toisin kuin betonilattiassa.

Voi yhdistää luonnonkiveen: entäs jos yhdistäisi mikrosementit esimerkiksi keraamisiin laattoihin?

Sabloonalla taiteilemaan: kukapa estää tekemään esimerkiksi kuvioita pintoihin sabloonan ja mikrosementin kanssa!

Keittiön välitila: kun mikrosementin laittaa keittiön välitilaan, se ei tarvitse suojakseen lasia.

Autotalli: nykyautotallit saavat olla viihtyisiä tiloja, koska usein ne toimivat myös puutyö- ja askartelutiloina. Helposti puhtaana pidettävä ja painoa sekä kulutusta kestävä mikrosementti on yksi vaihtoehto. Autotallissa on suositeltavaa laittaa muutamat lakkakerrokset mikrosementin päälle, jotta pinta kestää esimerkiksi talvirenkaiden nastoja.

Vain pikantti yksityiskohta: jos esimerkiksi muuten ok wc-tila vaatii hieman päivitystä, mikrosementtiseinä tai vain yksi kaistale koristelaatoilla reunustettuna pelastaa tilan esteettisen hengen. Mikrosementtinen pylväs kodissa voi komistaa koko tilan.

Ulkoterassit: mikrosementti kestää myös pakkasta, joten sitä voidaan huoletta käyttää vaikkapa ulkoterasseilla tai talon julkisivujen verhoiluun. Tosin Suomen vaativissa pakkasolosuhteissa pinnoitelakka ei saa olla vesiohenteinen.

9a3f1e6d4521db62d50cbfceb45e9855-1200x736

Teksti: Anne Lampinen

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

keittiön välitila mikrosementointi mikrosementti pinnoite remontti välitila


Lisää samasta aiheesta