Mikrosementti sopii kylpytiloihin, lattioihin ja muihin kodin pintoihin

Talo
Mikrosementti sopii moniin kodin pintoihin.
Mikrosementti sopii kylpytiloihin, olohuoneen lattiaksi, keittiön välitilaan ja moniin muihin kodin pintoihin. Helposti työstettävä mikrosementti onkin niin ammattilaisten kuin tee se itse -sisustajien suosiossa.Mikrosementin moniin etuihin kuuluu sen saumattomuus. Pinnat on helppo pitää puhtaina, kun ei tarvitse hinkata hammasharjalla helposti likaantuvia saumoja.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
18.3.2024

Mikrosementti on monikäyttöinen materiaali sisustuksessa. Sitä käytetään kylpyhuoneisiin, olohuoneen lattiaksi, keittiön välitilaan ja moniin muihin kodin pintoihin.

Betoni tai sementti, kummalla nimellä sitä halutaankaan kutsua, ei kuitenkaan ole ollut aivan simppeli työstettävä. Materiaalina se on ollut haasteellinen: se on saattanut lohkeilla helposti ja olla kylmä ja painava. Tuotekehityksen myötä markkinoille on tullut mikrosementti, jolla on sementin kaunis ulkomuoto, muttei sen huonoja ominaisuuksia.

Saumaton mikrosementti on helppo ja kaunis valinta sisustukseen

Tamperelainen Marja-Leena Seppälä miehineen halusi uudistaa vuonna 1996 valmistuneen rivitalon kaikki kylpytilojen pinnat yhdellä kertaa. He palkkasivat sisustussuunnittelija Hanna Rantasen. Seppälät haaveilivat helppohoitoisesta ja rauhallisen oloisesta saunaosastosta.

Sisustussuunnittelija Rantanen suositteli heille mikrosementtiä, josta Seppälät eivät olleet kuulleetkaan aiemmin. Alkuperäinen idea oli laittaa vanhojen kaakeleiden päälle mikrosementtipinnoite, koska se olisi säästänyt paljon aikaa, vaivaa ja rahaa. Toisin kävi. Taloyhtiön hallitus ei kuitenkaan suostunut, vaan vaati vanhojen pintojen purkua ja uutta kosteuseristystä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Vesieristys mikrosementtipinnoitteen alle

– Hyvä niin, sillä remontin yhteydessä kävi selville, että osa kaakeleista oli aivan tippumispisteessä ja kaadot eivät olleet asianmukaisia. Remontteihin liittyy miltei aina yllätyksiä, toteaa Seppälä.

Muuten kunnostus sujui suunnitelmien mukaan ja budjetissakin pysyttiin. Lopputulos miellyttää Seppälöitä.

Suurin syy, miksi päädyimme mikrosementtiin, oli sen saumattomuus. Olin lopen kyllästynyt kaakeleiden saumojen puhtaanapitoon. Inhosin sitä hammasharjalla tapahtuvaa rapsuttelua, selvittää emäntä.

Mikrosementti tuo uutta ilmettä kylpyhuoneeseen.

Mikrosementti tuo uutta ilmettä kylpyhuoneeseen. Seppälöiden kylpyhuonekohteessa oikean värisävyn löytäminen ei tuottanut ongelmaa, sillä valittavana oli peräti 56 eri värisävyä. Sisussuunnittelija Rantanen päätyi lämpimän ruskeanharmaan sävyihin.

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Mikrosementti on helppohoitoinen ja likaa hylkivä

Sisustussuunnittelija Hanna Rantanen on ihastunut mikrosementin moniin hyvin omaisuuksiin. Se on oiva ratkaisu, kun halutaan betonin ulkomuoto, muttei sen haittoja. Mikrosementti ei ole kylmä eikä lohkeileva kuten betoni.

Häntä puhuttelee erityisesti mikrosementin betonimainen tunnelma, toki myös saumattomuus ja helppohoitoisuus. Ammattilaisena hän arvostaa erityisesti sitä, että sen voi laittaa vanhan pinnan päälle myös kosteissa tiloissa. Se tekee pinnasta kokonaisedullisen.

– Käyttäjäystävällisyys on tärkeää, että pinta tuntuu jalassa miellyttävältä, on pehmoinen ja lämmin. Myös materiaalinen helppohoitoisuus on tärkeää, että pinnat pysyvät kauniina pienellä vaivalla. Mikrosementti on helppohoitoinen ja likaa hylkivä. Se ei ole kuitenkaan liukas.

Voiko mikrosementin asentaa itse?

Mikrosementtiä on helppo työstää. Akryylin ansiosta se on elastinen, joka tuo myös pinnoitteelle lujuutta. Se on aina tekijänsä kädenjäljen näköinen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Tyypillistä pinnoitteelle on, että lastanliippauksen jäljet näkyvät. Niitä voi korostaa mielensä mukaan.

Karu ja rouhea pinta puhuttelevat monen esteetikon silmää. Näppärä tee-se-itse-nainen tai -mies kykenee ongelmitta levityspuuhiin.

Mikrosementti soveltuu hyvin moniin erilaisiin paikkoihin, oikeastaan vain mielikuvitus on esteenä. Se on omiaan kulutusta kestävissä paikoissa kuten portaissa ja keittiön työtasossa.

Kestävyys ja paksuus eivät aina kulje käsi kädessä, sillä valmis mikrosementtipinta on vain parin millin paksuinen, vaikka se käsiteltäisiinkin polyuretaanilakalla puhtaanapidon helpottamiseksi.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Moni muukin sisustamisen ammattilainen Rantasen lisäksi on tykästynyt mikrosementtiin, kerrotaan Suomen Betonileimasimelta.

Mikrosementti on saumaton, joten pinnat on helppo pitää puhtaina, kun ei tarvitse hinkata hammasharjalla helposti likaantuvia saumoja

Mikrosementin moniin etuihin kuuluu sen saumattomuus. Pinnat on helppo pitää puhtaina, kun ei tarvitse hinkata hammasharjalla helposti likaantuvia saumoja.

Voiko mikrosementin laittaa laattojen päälle?

Mikrosementointi voidaan toteuttaa vanhojen laattojen päälle, silloin kun ajanmukainen vesieristys on kunnossa ja laatat tai kaakelit ovat ehjiä ja tukevasti alustassa kiinni.

Erityisen suosittua mikrosementti onkin juuri kylpyhuone- ja wc-tiloissa.

Lue lisää mikrosementistä ja remontoinnista

Teksti: Anne Lampinen, kuvat: Juha Tanhua