Mustaherukkamarjoista syntyy suussa sulava jälkiruoka, kun mehustettuihin marjoihin lisätään keveää jogurttivaahtoa. Kauralastuista mustaherukka-jogurttivanukas saa mukavaa suutuntumaa ja rapeutta.
Katso reseptin lopusta suosituskuohuviini, jonka kanssa mustaherukkajälkiruoka maistuu vieläkin herkullisemmalta.
Makean viinin ohella jälkiruokien yhteydessä voi tarjoilla myös raikkaan hedelmäistä kuohuviiniä! Luomusertifioitu vuosikerta-cava sopii niin aperitiiviksi, juhlamaljaksi kuin raikkaiden jälkiruokien seuralaiseksikin. Tiesitkö muuten, että cava on espanjalainen kuohuviini?
MAINOS
Mustaviinimarjasta kannattaa tehdä usein jälkiruokia ja muita herkkuja, koska siinä on enemmän C-vitamiinia, E-vitamiinia ja kuitua kuin monissa muissa marjoissa. Mustaherukka tehostaa verisuonten toimintaa ja verenkiertoa sekä tasoittaa verensokerin nousua.
Siinä on myös kosolti antosyaaneja, joiden on huomattu edistävät etenkin silmien terveyttä. Mustaherukkaa voikin hyvällä syyllä kutsua supermarjaksi!
Jos et saa syötyä koko mustaherukkasatoa kerralla, pakasta kokonaiset vastapoimitut marjat saman tien tuoreina, jotta niiden ravintosisältö säilyy lähes entisellään. Etenkin C-vitamiinin säilyy parhaiten pakastetuissa marjoissa. (Lähde: aivoliitto.fi)
MAINOS