Luonto osana uutta asuinaluetta

Mökki Talo
Lounatuulen asuntomessualue Naantalissa on ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka. Asuntomessut sulkee ovensa yleisöltä ensi sunnuntaina 14. elokuuta, joten viikonloppuna kannattaa suunnata Naantaliin.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Naantalin asuntomessualue Lounatuuli sijaitsee luonnonkauniilla Luonnonmaan saarella. Merellisen luonnon keskellä Asuntomessut antavat ihania ideoita ja innostavat kävijöitä omissa projekteissaan.

Tämän vuoden asuntomessukävijät ovatkin saaneet matkaansa kosolti ideoita ja ajatuksia siitä, kuinka omastakin kodista voisi saada juuri itselle sopivan ja tuoda luontoa kodin sisälle asti. Pihoilla kivet ja kalliot saavat näyttäytyä luonnollisessa muodossaan, ja havupuille sekä ruohokasveille annetaan tilaa näyttäytyä koko kauneudessaan.

Asuntomessut Villa MyötätuuliAsuntomessut Wing

Asuntomessut esittelevät näitä teemoja:

  • Luonnon kunnioitus
  • Aurinkoenergian hyödyntäminen
  • Koti kaupungin kyljessä saaressa
  • Onnellisuutta edistävä koti 
Asuntomessut Palokärki

Palokärki on ekologinen koti, joka sisustettu osin kierrätysmateriaaleilla.

 
Asuntomessut luontoa kunnioittaen

Luonnon kunnioitus on kuulunut asuntomessualueen henkeen alueen suunnitteluvaiheesta lähtien. Lounatuulessa kadut kiemurtelevat kallioita väistellen ja alueen kunnallistekniikka on rakentunut luontoa varoen. Puita on kaadettu mahdollisimman vähän.

Saariston luonto näkyy messutalojen pihoissa, sillä rakentajia on pyydetty huomioimaan alkuperäisiä maastonmuotoja ja säilyttämään kasvillisuutta mahdollisuuksien mukaan. Talojen pihoissa toistuu merellisyyden elementit, kuten kivet, karuus ja eleettömyys.

MAINOS
MAINOS LOPPUU
Asuntomessut Villa Myötätuuli

Osassa kodeista avautuu merellisyyden lisäksi myös kaunista peltomaisemaa, kuten tässä Villa Myötätuulen terassilta.

Oma aurinkovoimala 

Lounatuulen rannalla komeilee aurinkoenergiapuisto, joka siirtää Naantalin kuuluisaa aurinkoa messukotien käyttöön. Alueen oma aurinkovoimala ja älymuuntamo tuottavat sähköä messukoteihin. Parhaimman paisteen aikana messualueen aurinkopaneelien sähköntuotto voi olla kulutusta suurempaa.

Asuntomessut esittelevät toki monenlaisia älykkäitä ja nykyaikaisia energiainnovaatioita.

Asuntomessut: satamaAsuntomessut laituri

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Koti kaupungin kyljessä – Asuntomessut saaressa

Lounatuuli on saari, josta on lyhyt matka Naantalin keskustaan. Se on rauhallinen ja luonnonläheinen asuinalue, joka sijaitsee lähellä Naantalin palveluita. Turkuunkaan ei ole ole pitkä matka.

Lounatuulesta voi taittaa työmatkan vaikkapa veneellä, ja etätyölle on lähes jokaisessa kodissa upeat puitteet. Lounatuulesta ei ole pitkä matka golfaamaan, melomaan tai marjametsään – virkistysmahdollisuudet odottavat lähes kotioven takana.

Ateljee ja näkymä

Metsän takana siintää golfkenttä.

Onnellisten koteja

Tutkimusten mukaan Suomi on maailman onnellisin maa ja naantalilaiset ovat Suomen onnellisimpien asukkaiden kärjessä. 

Lounatuulessa on helppo uskoa, että täällä asuu onnellisia ihmisiä. Upeiden modernien kotien ohella iso merkitys on varmasti luonnon läheisyydellä ja kauneudella. Rantapuisto piknik-paikkoineen ja saunoineen sijaitsee asuinalueella; onnea on kahvitauko metsässä tai laiturin nokassa. 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Luonto tulvii messukoteihin sisälle ovista ja ikkunoista. Sisälläkin tuntee olevansa osa merellistä maisemaa.

Lounakallio

Lounakallion ruokasalissa sulautuu metsämaisemaan täydellisesti. Anu Pentikin upea taideteos täydentää luonnon tunnelmaa.

Lähde: Suomen Asuntomessut/kuvat: Suomelan toimitus

Lue myös: Naantalin Asuntomessut – Suomen ensimmäinen saunarivitalo – Suomela

Naantalin Asuntomessut – älykoti Honka Haiku – Suomela

MAINOS
MAINOS LOPPUU