Pientalon herkkusuut – ahvenfileet kauden kasviksilla ja Sandefjordin kastikkeella

Keittiö

Parasta pöytään äitienpäivänä! Toukokuun 10. päivänä äidille loihditaan juhlamenu, jossa kevät näkyy ja maistuu. Kotimaiset ahvenfileet maistuvat kauden kasvisten ja Sandefjordin kastikkeen kanssa.

  • 2–3 ahvenfileetä ruokailijaa kohden
  • n. 1,5 dl ruisjauhoja
  • 2–3 rkl voita
  • suolaa ja pippuria
  • kauden kasviksia, esimerkiksi uusia perunoita, pikkuporkkanoita, retiisejä, parsaa ja varsiparsakaalia
  1. Keitä valitsemasi kauden kasvikset kypsiksi.
  2. Kierittele ahvenfileet ruisjauhoissa ja paista runsaassa voissa kuumalla valurautapannulla tai esimerkiksi Muurikalla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sandefjordin kastike

  • 3 rkl kermaa
  • 3 rkl ranskankermaa
  • 3 rkl voita
  • n. 1 rkl sitruunan mehua
  • n. ½ sitruunan raastettu kuori
  • suolaa ja pippuria
  1. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori.
  2. Kiehauta kerma, ranskankerma ja voi kattilassa. Mausta seos sitruunan mehulla ja kuoriraasteella sekä pippurilla ja suolalla. Sekoita tasaiseksi.
  3. Vaahdota kastike sauvasekoittimella kuohkeaksi ennen tarjoilua.

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

ahven ahvenfile Herkkusuut Pientalon herkkusuut pääruoka resepti ruokaresepti Sandefjordin kastike äitienpäivä


Lisää samasta aiheesta


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: