Uunissa haudutettu metsäkyyhky ja perunafondant

Keittiö Ruoka
Herkuttelija kattaa pöytään sesongin kotimaisia antimia, joiden tuhti makumaailma istuu kuin valettuna viilenevään syksyyn. Riistalinnut valmistuvat hitaasti kypsyttäen padassa.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
16.8.2023

2 hengelle

  • 2 patavalmista metsäkyyhkyä tai 1 sorsa
  • 3–4 rkl voita paistamiseen
  • 1–2 dl lihalientä
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 tl suolaa ja ripaus mustapippuria
  1. Ota lintu huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
  2. Ruskista lintu voissa valurauta­pannulla. Lisää sen jälkeen suola ja mustapippuri.
  3. Laita lintu valurautapataan ja kaada lihaliemi päälle.
  4. Kuori sipuli ja porkkana ja paloittele ne. Lisää ainekset pataan.
  5. Kypsennä 120-asteisessa uunissa – metsäkyyhkyä 1,5 tuntia tai sorsaa 3–4 tuntia.
  6. Valele lintua paistiliemellä pari ker­taa paistamisen aikana. Kun liha on kypsää, irrota linnusta luut ja aseta lihat paistovadille.

Kastike

  • paistolientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl mustaviinimarjahyytelöä
  • suolaa, pippuria
  1. Siivilöi paistoliemi ja lisää siihen kuohu­kerma sekä mustaviinimarjahyytelöä. Kiehauta. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Perunafondant

  • 1–2 isohkoa perunaa ruokailijaa kohden
  • 2–3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • nokare voita
  1. Leikkaa perunasta päädyt irti. Käännä peruna pystyasentoon ja leikkaa reunat, jotta perunasta tulee kuoreton ja halutun muotoinen.
  2. Laita perunat hetkeksi kylmään veteen likoamaan, jotta osa tärkkelyksestä häviää. Ota perunat pois vedestä ja laita talouspaperin päälle kuivumaan.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista perunat kullanruskeiksi kummaltakin sivulta.
  4. Laita perunat uunivuokaan ja rouhi niiden pintaan suolaa ja pippuria. Lisää nokare voita perunoiden päälle.
  5. Nosta uunivuoka 225-asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi, kunnes perunat ovat pehmeitä.

Haudutettu punakaali

  • 400 g punakaalia
  • voita paistamiseen
  • 1 pieni sipuli
  • 1 dl vettä
  • 1/2 dl siirappia
  • 1/2 dl punaviinietikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  1. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi.
  2. Kuumenna voi kattilassa, lisää kaalisuikaleet ja sekoittele, kunnes suikaleet ovat hieman pehmentyneet.
  3. Kuori ja hienonna sipuli.
  4. Lisää punakaalin joukkoon sipuli, vesi, siirappi, etikka ja suola.
  5. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 45–60 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää tarvittaessa vettä.

Reseptit: toimitus, kuva: Maru Lemmetty

MAINOS
MAINOS LOPPUU