Suppilovahveropiirakka kylmäsavuporo-vuohenjuustotäytteellä

Perinteinen suppilovahveropiirakka saa lisämakua maukkaasta poron lihasta sekä pehmeästä vuohenjuustosta.
28.3.2023
Suppilovahveropiirakka on syksyinen klassikko, joka on helppo valmistaa. Parhaan piirakan saat, kun käytät tuoreita suppilovahveroita. Kylmäsavuporo ja vuohenjuusto tuovat piirakkaan mukavaa lisämakua.
Suppilovahveropiirakka valmistuu näillä aineksilla
Piirakkapohja
- 125 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmunan keltuainen
- Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi.
- Nypi voi ja jauhot murumaiseksi.
- Lisää keltuainen.
- Muotoile taikinasta tiivis pallo ja litistä levyksi. Peitä kelmulla ja laita hetkeksi jääkaappiin.
- Kauli taikina ohueksi leivinpaperin päällä.
- Nosta taikina leivinpaperilla piirakkavuokaan, muotoile ja tasoita.
Täyte
- 200 g suppilovahveroita
- 1–2 salottisipulia
- 150 g kylmäsavuporoa
- 150 g pehmeää vuohenjuustoa
- tuoretta timjamia
- mustapippuria
- 1 kananmuna
- 2 dl kermaa
- Puhdista ja silppua suppilovahverot.
- Paista suppilovahveroita hetki pannulla, jotta enin neste haihtuu.
- Kuori sekä pilko salottisipulit ja lisää ne suppilovahveroiden joukkoon. Kuullota.
- Leikkaa kylmäsavuporo pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita kulhossa kylmä savuporokuutiot ja pehmeä vuohen juusto.
- Lisää joukkoon sieni-sipuli -seos.
- Mausta makusi mukaan tuoreella timjamilla ja mustapippurilla.
- Levitä täyte piirakkapohjalle.
- Vatkaa kananmuna ja kerma kulhossa ja kaada seos piirakkatäytteen päälle.
- Paista suppilovahveropiirakka 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.
Suppilovahverot päättävät syksyn sienikauden
Suppilovahverot nousevat syksyllä ilmojen jo viiletessä. Suppilovahveroiden tyypillinen satoaika jatkuu syyskuulta marraskuulle, aina lumen tuloon saakka.
MAINOS
MAINOS LOPPUUNäin tunnistat suppilovahveron.
Kokeile myös näitä sienireseptejä
Sienten säilöminen
Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty
MAINOS
MAINOS LOPPUU