Näin pioni kestää maljakossa

Mökki Piha
Pioni soveltuu erinomaisesti myös leikkokukaksi. Näillä ohjeilla saat sen kestämään maljakossa kauniina pitkään!
MAINOS
MAINOS LOPPUU
8.5.2024

Pioni on kaunis ja pidetty kukka, joka on mainettaan helpompi saada kukoistamaan. Pioneja on useita eri lajikkeita, joiden kasvutavat ja värit eroavat toisistaan.

Pioni kukkii touko-kesäkuussa, osa myös syksyllä

Pionit kukkivat touko- ja kesäkuussa riippuen lajikkeesta ja kasvupaikasta. Osa pensaista ja puupioneista voivat kukkia uudelleen syyskuussa.

Pionit sopivat hyvin yksittäiskasviksi tai nurmikolle katsetta vangitsemaan, sekä tuomaan ryhtiä suurempiin istutusryhmiin. Se toimii hyvin myös näkösuojana kesäisin.

Pioni sopii hyvin yksittäiskasviksi tai nurmikolle katseenvangitsijaksi, sekä tuomaan ryhtiä suurempiin istutusryhmiin.

Pioni maljakossa – näin pioni säilyy pitkään kauniina!

  • Leikkaa kukat maljakkoon heti kun nuppu on avautumassa.
  • Jos pelkäät, että kasvit ehtivät kukkia ennen kuin sidot niistä näyttävän juhla-asetelman, toimi seuraavasti: katkaise kukkaversoja jääkaapin vihanneslokeroon tai kylmiöön. Poista pioneista liiat lehdet ja kiedo kukkavarret kosteaan sanomalehteen. Kukat säilyvät näin jopa viikon.
  • Lisää maljakkoon leikkokukille tarkoitettua ravinnetta ja haaleaa vettä.
  • Katkaise pioneista kuihtuneet kukat lyhyellä varrella pois ylimpien lehtien tasolta.

Pioni voi kasvaa jopa kolmen metrin korkuiseksi

Pionit ovat pionikasvien heimon ainoa suku. Pionilajeja esiintyy luonnonvaraisena Aasiassa, Etelä-Euroopassa ja Pohjois-Amerikan länsiosissa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Useimmat pionilajit ovat monivuotisia ja ruohovartisia kasveja, pituudeltaan 0,5–1,5 metriä, mutta jotkin lajit ovat puuvartisia, 2–3 metriä korkeaksi kasvavia pensaita. Pionin kukat ovat suuria ja tuoksuvia ja niiden väri vaihtelee punaisista valkoisiin ja keltaisiin.

Lue myös nämä ohjeet!