Puutarhurin vihervinkki: talvivalkosipuleille vettä, voimaa ja katetta

Piha
Talvivalkosipulit kaipaavat nyt vettä ja lannoitetta. Ostettavissa taimissa mukana olevat lannoiterakeet aiheuttavat toisinaan hämmennystä. Puutarhurin perinteiset puutarhapäivät lauantaina 27.5. Lue puutarhurin vinkit!
MAINOS
MAINOS LOPPUU
23.5.2023

Ljubashat kasvavat jo oikein mallikkaasti. Hiukan viikolla satanut vesisade auttoi, mutta kyllä nuo hiukan kellertävät alalehdet kertovat, että vettä tarvitsevat.

Penkissä on kyllä hyvin voimaa (= palanutta hevosen lantaa) ihan reilusti, mutta saatan heittää kanankakkarakeita silti niille hiukan, ettei jää sitten sipulien koko ja kasvu ainakaan voimasta kiinni. Sellainen noin 2 dl/m2 on minusta ollut aika hyvä määrä.

Ja sen jälkeen ruohosilppua katteeksi, niin ei tarvitse kuin odottaa skeippien ilmaantumista ja ensimmäistä sadonkorjuuta. Mutta siihen menee reilu kuukausi varmaan ainakin.

Lannoitetta vai etanan munia? Helppo tunnistusvinkki

Kasvien mullan seassa on usein tuollaisia lannoite palluroita, joita helposti luullaan etanan muniksi. On tiedossa jopa tapauksia, että noiden takia hyviä kasveja on palautettu takaisin puutarhoille tai hädissään jopa hävitetty. Nämä voivat siis olla nyt keväällä ruukutetuissa taimissa uusia lannoitteita tai sitten ne voi olla myös vanhempia, pelkkiä kuoria, joista lannoite on jo liuennut.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kaksi hyvää keinoa tunnistaa nämä toisistaan:

  1. Kun puristat raetta sormissa ja se poksahtaa, niin ne ovat lannoiterakeita. Etanan munat eivät poksahda.
  2. Etananmunat ovat lisäksi kiinni toisissaan eli muistuttaa kalanmätiä. Lannoiterakeet ovat erillään.

Puutarhapäivät 27.5.

Nämä perinteiset ja odotetut avoimien ovien kukkahulinat on lauantaina 27.5. klo 9-18.

Kukkahulinoiden lisäksi on tarjolla perinteiset Jannen leipomat munkit kahvin kera. Myös Leena ja Heikki on täällä paikan päällä silloin klo 10-16. Kirjojen signeerauksen lisäksi voit tuoda näytteitä mahdollisista ötököistä tai kasvivioituksista, joita et tunnista.

Lisätietoa, ajo-ohjeet yms. löydät kotisivuiltamme puutarha.com!

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kesäisin terveisin puutarhurisi Juha

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity >

MAINOS
MAINOS LOPPUU