Puutarhurin vihervinkki: korjaa myyrätuhot

Piha
Keväisin sulavan lumen alta voi paljastua ikäviä yllätyksiä puutarhassa, mikäli myyrät ovat rellestäneet koko pitkän talven. Korjataan myyrätuhot mahdollisimman pian, jotta suurimmilta vahingoilta vältytään. Lue puutarhurin vinkit!
MAINOS
MAINOS LOPPUU
3.5.2023

Mikäli myyrien käytäviä tai kekoja paljastuu, niin ne kannattaa korjata mahdollisimman pian.

Kukkapenkeissä ja istutuksilla tallataan käytävät tiiviiksi ja täytetään tarvittaessa mullalla, ettei kasvien juuret kuivu. Hyvä keino on talloa kukkapenkkien ympärillä saappaat jalassa, jolloin jalkojen alla paljastuu myös ne käytävät, jotka ei maan pinnalle näy.

Maan tiivistyksen ja mahdollisen mullan lisäyksen jälkeen vielä kunnon kastelu ja uusi tallauskierros seuraavana päivänä.

Nurmikolla käytävien tiivistys ja täyttö haravoiden ja saappaat jalassa tallaten. Multaa lisätään tarvittaessa. Kylvä uutta nurmikonsiementä, tai miksipä ei niittykukkien siemeniä! Saat samalla ihanan kukkakedon itsesi ja pörriäisten iloksi. Pohjatyöt kun on jo tehty valmiiksi!

MAINOS
MAINOS LOPPUU

kuva myyrä karkottimista

Myyräkarkottimia saa taas. Hetkellinen puute näiden suhteen kovan kysynnän takia on korjaantunut ja nyt näitä saa taas. 44,95 € / 2 kpl pakkaus (ovh 55,00).

Liljakukot ja valkosipuli torjunta-aineena

On kuulemma ensimmäiset talvehtineet liljakukotkin jo nähty liljapenkeissä. Nehän on tietysti tärkeä hävittää heti, etteivät pääse lisääntymään.

Seuraava vaihe on kun liljat alkavat nousta, niin niille annetaan valkosipulivesi käsittely. Valkosipulin haju hämää liljakukot niin, että ne eivät löydä liljoja vaan jatkavat matkaansa. Itse olen yleensä tehnyt tuon käsittelyn heti kun liljat alkavat nousta, ja toisen kerran myöhemmin kesällä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Normaalisti olen tehnyt ruiskutteen niin, että murskaan 3-5 valkosipulinkynttä 1 litraan vettä, annan liota vuorokuden-kaksi, siivilöin ja ruiskutan. Mutta viime vuonna tein käsittelyn käyttäen valkosipulitiivistettä, ja en tiedä oliko siinä sitten niin kestävä ja vahva tuoksu, ettei uusinta käsittelyä tarvinnut tehdä koko kesänä – eikä kyllä näkynyt liljakukkojakaan.

Mutta nyt tosiaan, kun löysin nuo Liquidit, niin käytän vallan niitä. Siis ruuanlaitossa valtaosin, mutta korkillinen (= 1 teelusikallinen 1 litraan vettä) joutaa tähänkin hommaan.

Hiukan takatalvisin terveisin puutarhurisi Juha

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity >

MAINOS
MAINOS LOPPUU