Remonttimestari 2023 on Esa upealla savusaunaremontillaan!

Keittiö Kylpyhuone Mökki Piha Sisustus Talo Yleinen
Remonttimestari 2023 on Esa
MAINOS
MAINOS LOPPUU
3.10.2023

Suomelan ja RTV:n Remonttimestari 2023 -kilpailun voittaja sekä tuomarin valinnassa että yleisöäänestyksessä on Esa ja hänen savusaunaremonttinsa, missä remontoitiin vanha savusauna ja rakennettiin saunan yhteyteen upea terassi. Onneksi olkoon!

Näin Esa kuvaili tehtyä remonttia:

”Käyttökelvottomasta savusaunasta saimme remontoimalla tunnelmallisen saunan. Monen vuoden projekti saatiin päätökseen, minä remontoin perinteitä kunnioittaen ja vaimo suunnitteli sekä sisusti saunan. Terassit ja palju tuo lisämukavuutta, rantaan on matkaa 30 metriä.”

Tuomarin valinta

Sisustussuunnittelija Anita Koponen perusteli voittajavalintaansa: ”Kohde on kunnostettu upeasti vanhaa kaikilla tasoilla kunnioittaen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Vanhan savusaunan remontointi vaatii aikaa, pitkäjänteisyyttä ja käden taitoja ja ne näkyvät kohteen remontissa! Varmasti yllätyksiäkin on ilmaantunut matkan varrella. Suunnitelma on silti kantanut alusta loppuun saakka erinomaisesti ja perinnesavusauna elää nyt jo toista elämäänsä!

Ajan patinointi näkyy arvokkaasti kauttaaltaan jota maltillisesti raikastettu julkisivuissa, mutta tyylillisesti ei ole rönsyilty. Upea kokonaisuus terasseineen joka lisää käyttömukavuutta kauniissa miljöössä.

Olisipa mukava kurkistaa myös savusaunan sisälle :)”

Yleisön suosikki

Yleisöllä oli mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan tuomarin valitsemasta 10 finalistin joukosta. Selväksi voittajaksi tässäkin kategoriassa nousi Esan savusaunaprojekti, joka sai 35 % annetuista äänistä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Remonttimestari 2023 -kisan palkinnot

Remonttimestari 2023, tuomarin valinta: Esa & savusaunaremontti
700 euron arvoinen lahjakortti RTV-myymälään

Yleisön suosikki: Esa & savusaunaremontti
Yleisön suosikkina palkitaan eniten yleisöäänestyksessä ääniä saanut remonttiprojekti 350 euron arvoisella lahjakortilla RTV-myymälään.

Äänestäjien palkinto
Kaikkien äänestäneiden kesken arvottiin 350 euron arvoinen lahjakortti RTV-myymälään. Lahjakortin voitti Rea.

Voittajiin ollaan yhteydessä palkinnoista henkilökohtaisesti.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Remonttimestari-kisan finaaliäänestyksessä olleet remppakohteet

kesämaja

”Mieheni rakensi meille pienen kesämajan järven rannalle. Hän käytti kaikkea vanhaa rakennusmateriaalia, mitä on jäänyt yli aiemmista rakennuskohteista. Seinätkin on tehty ylijäämälattian laminaatista. Majan nimi oli heti selvä, Pömpeli 🙂 Ikkunat avautuvat kolmeen eri suuntaa ja siellä on kiva istuskella ja katsella järvelle tai bongata muuttolintuja ja mikä parasta siellä voi vaikka nukkua.” Helena

sauna ja pesuhuone

”Sauna- ja pesuhuoneremontti.” Heli

Kalliopiha

”Meillä on kalliopiha, josta ei kivet puutu. Jokaisen lapion iskun alta lapio kilahti kiveen. Isommat kivet siirrettiin mönkkärillä ja jättiläiskivet saivat maata rauhassa paikoillaan. Pienemmät kivet käytin hyväksi pihan koristelussa pensaiden ja kukkapenkkien kaveriksi. Tunteja on mennyt varpujen kitkemisessä ja kivien pyörittämisessä, huoh! Halusin pihasta leikkisän satupihan kivipolkuineen ja kaikkine istutuksineen. En halunut kirjaimellisesti noudattaa mitään tiettyä lehtien istutusmallia, vaan halusin pihasta sellaisen, jossa jokainen kivi, pensas, kukat luovat satumaisen tunnelman ja jokainen on tarkoituksellisesti omalla paikallaan.” Helena

Keittiöremontti

”70-luvun kerrostalon keittiöremontti. Teimme täydellisen remontin asuntoomme, johon muutamme omakotitalosta. Keittiön päätyseinän pöytatason välitilaan halusimme muistoksi Saaristomereltä lempiveneilykohteemme näkymän. Kuva teetettiin omasta valokuvastamme. Led-valot valaisevat ylä- että alapuolelta kaapistoa. Avohyllyllä säilytän vanhoja teepurnukoita.” Anneli

MAINOS
MAINOS LOPPUU
Nuotiopaikka

”Nuotiopaikan uudistus: Meillä on piharakennuksen luona sorapiha, jolle on tehty nuotiopaikka. Alkuun sinä oli nuotio kaivonkorokerenkaista ja istuimina puupöllit. Alue toimi tarkoituksessaan, muttei ollut viihtyisä. Meillä on piharakentamisessa isona teemana kierrätys ja itse tekeminen. Nuotiolle ostettuun grillausteline työttömiä työllistävältä työpajalta ja tehtiin itse granny-tuolien tyyppiset taittotuolit istuimiksi. Puupöllit pääsivät laskutasoiksi tuolien vierelle.

Aiemmin penkkinä toimineen vanhan keinun mallilla tehtiin uusi (vanhaa ei voinut enää kunnostaa ikävä kyllä) ja sille tehtiin keinupergola nuotion läheisyyteen. Keinun taakse asennettiin pergolan seinäksi kirppispalstalta löytynyt iso ajoportin metalliristikko. Siihen kiipeämään istutettiin köynnöksiä, niin saadaan näkösuojaa naapuriin päin.
Pergolan sivulle tehtiin vanhoista tynnyreistä jämälaudalla päällystämällä isot istutusruukut ja toiselle sivulle istutettiin vanhan kaivonrenkaan kansiosan keskelle rungollinen pikkupuu.

Nuotiopaikalle kaivattiin lisää yksityisyyttä tielle päin omenapuiden kasvamista odotellessa, niin muurattiin sora-alueen reunaan matala kohopenkki, johon tulee marjapensaat aidanteeksi antamaan näkösuojaa ja yksityisyyttä. Kohopenkin yli tehtiin kulkuväyläksi kaarisilta. Sillan raaka-aineet on rakennusprojektista yli jäänyttä kertopuuta ja terassilaudan pätkiä, valumuottina toimineet laudat pääsi kaidepuiksi ja vanerifirman roskalavalta saaduista ohuista suojavanereista liimattiin kaidepuut. Kaarisillan viereen isoiksi kukkaruukuiksi nostettiin pystyyn vanhat tierumpuputket, jotka saatiin hakea yhdeltä maatilalta.


Alueella jo olleet nuotiopaikan virkaa tekevät kaivon korokerenkaat on ostettu kirppispalstalta ja nuotion ympärillä olevat liuskekivet saatu naapurista, kun vaihtoivat ne piharempan yhteydessä. Nyt nuotiopaikka alkaa olla kivan näköinen ja suojaisa pihahuone omenapuiden ja marjapensaiden katveessa.” Mari

senkki

”Entisöin varastossa olleen senkin! Se sai uuden elämän ja uuden pirteän, mutta herttaisen valloittavan ulkoasun. Hioin senkin kauttaaltaan, kahvannupit uusien tieltä pois, tein hyllyt senkkiin koska ne olivat kadonneet aikojen saatossa. Leikkasin rimat sopivan pituisiksi, ja pieni viistoleikkaus päihin kaunista muotoa tuomaan. Rimat liimasin rakennusliimalla ja sen jälkeen alkoikin pohjamaalilla valmistelu. Senkki on sisältä tummanvihreä ja ulkoa vaaleansininen, sävyt olivat toiveena senkin tulevalta omistajalta, eli pikkuveljeltäni. Lopuksi tietty uudet vetimet paikoilleen. Lopputulos oli aivan huikea meidän perheen ja kavereideni mielestä, symppis!” Minja

Kerrostalohuoneisto

”Remontoimme 54 vuonna rakennetun kerrostalohuoneiston. En ole rakennusalan ammattilainen, vaan itseoppinut huolellinen remontoija. Huoneistosta purettiin keittokomeron väliseinä, jolloin saatiin yhtenäinen keittiö ja olohuone. Tiiliseinä purettiin ja sen jälkeen puretun seinän kohdalta tehtiin paljon pakkelointia ja tasoitusta sekä katossa että seinissä. Kaikista seinistä poistettiin monta kerrosta tapettia ja seinät tasoitettiin sekä maalattiin. Sähköt ja lattialistat uusittiin. Remontin paras osuus oli se, kun laminaatin ja muovimaton alta kaivettiin esiin alkuperäinen 54 vuonna asennettu puulattia. Puulattia hiottiin ja käsiteltiin valkokuultolakalla. Lattia onkin huoneiston helmi. Asunnossa on myös alkuperäiset vaatekaapit sen ajan vetimillä varustettuna.” Jari

Puuvaja

”Kohteena oli omakotitalon ulko-/puuvarasto, joka muutettiin sekä puuvarastoksi että kesähuoneeksi terasseineen. Hankala antaa täyttä kuvaa vain kahdella kuvalla, mutta lähtökohtatilanne on helppo. Lopputuloksena rakennuksen edustan terassi, jossa sauna (siirrettävä), palju, pergola, aurinkotuolit, ym. Sisällä viihtyisä kesähuone kierrätysratkaisuin toteutettuna. Tuosta kesähuoneesta en ikävä kyllä kuvaa saanut mukaan laitettua, se kruunaa tämän rakennuksen käyttötarkoituksen.” Pasi

Varasto

”Alakerran varastotilana olleen huoneen remontointi viihtyisäksi työ-/vieras-/oleskeluhuoneeksi. Myös samassa tilassa oleva wc muuttui isommaksi wc-/amme -tilaksi. Itse tuli suunniteltua ja tehtyä, sähkö- ja putkimiestä käytettiin heidän työhönsä liittyen.” Rauno

Kiitokset kaikille Remonttimestari-kisaan osallistuneille nikkaroijille upeista työnäytteistä sekä äänestäjille aktiivisesta osallistumisesta!